Csupasport: könnyezve futott Szőnyi Ferenc Észak-Indiában

Vágólapra másolva!
2021.06.21. 17:25
Címkék
A híres magyar szabadidő- és versenysportolók legemlékezetesebb napját bemutató sorozatunk első részében Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok idézi fel a 2018-as Hell Race utolsó 24 óráját.

„A százhúsz óra limitidős, összesen négyszáznyolcvan kilométer hosszú versenyen az utolsó nap rendhagyó módon este tíz órakor rajtoltunk, és a hajnali órákban értük el a versenyútvonal legmagasabb pontját, amely 5330 méter magasan fekszik. Ekkor már éreztem, hogy teljesítem a távot, mivel túl voltam a legnehezebb szakaszon. A hegyről leérkezve egy völgyben futottunk végig, amelynek végén várt minket a cél Leh városában.„A százhúsz óra limitidős, összesen négyszáznyolcvan kilométer hosszú versenyen az utolsó nap rendhagyó módon este tíz órakor rajtoltunk, és a hajnali órákban értük el a versenyútvonal legmagasabb pontját, amely 5330 méter magasan fekszik. Ekkor már éreztem, hogy teljesítem a távot, mivel túl voltam a legnehezebb szakaszon. A hegyről leérkezve egy völgyben futottunk végig, amelynek végén várt minket a cél Leh városában.

Úgy hatvan-hetven kilométer lehetett hátra, amikor a távolban feltűnt a Shanti sztúpa, amely egy 3650 méter magas hegyen épült, közvetlenül a 3500 méter magasságban fekvő Leh városa felett. Ez lejtős rész volt, jóformán egész nap ezen kellett futnom. Rendkívül küzdelmes volt ez a szakasz, hiszen bennem volt már több mint négyszáz kilométer, ugyanakkor megfogható közelségbe került a cél, amelyről úgy gondoltam, most már tényleg nincsen messze.”

A teljes beszámolót elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik