Csupasport: konditerem helyett súlyos palackok

Vágólapra másolva!
2021.02.27. 20:26
A szegedi triatlonista, Gábe Tamás 2019-ben szerzett kvótát az Ironman 70.3-as világbajnokságra, ám a pandémia és saját döntése következményeként csak 2022 decemberében teszi próbára tudását Új-Zélandon, ahol dobogós helyezésre törekszik korosztályában.

A harmincéves Gábe Tamás 2019-ben egy malajziai világkupán elért harmadik hellyel kvalifikált Ironman 70.3-távon a 2020-as új-zélandi világbajnokságra – amelyet a koronavírus-járvány és ennek következtében a hiányos versenyzői létszám elsöpört.

A részvételi jogot szerzőknek felajánlották, hogy választhatnak, a 2021-es, vagy a 2022-es vb-n indulnak-e: Gábe óvatosságból utóbbi mellett tette le a garast, amelyre december 10–11-én kerül majd sor szintén Új-Zélandon.

„Legfontosabb a tisztes helytállás – szögezte le Gábe. – A hosszú távú triatlonban nincs kifejezetten magyar válogatottság, ám ettől még az országot képviseli a sportoló. Szeretnék az úszásban és a kerékpározásban az élmezőny tagja lenni, s a futás lesz ugyebár a kardinális kérdés. Jó felkészülés esetén szeretnék korosztályom, vagyis a 30–35 évesek legjobb húsz versenyzője között végezni, de törekszem arra, hogy dobogóra kerüljek!”

A Gábe Tamással folytatott teljes beszélgetést elolvashatják a Csupasporton, ide kattintva, oldalunkon ezen kívül megismerhetik a 61 éves amerikai David B. Simont, aki kétezer óra alatt 13 ezer kilométert futott, ezzel 70 millió Strava-felhasználónál bizonyult jobbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik