V. SZ. 2021.10.23 16:22 Frissítve: 2021.10.23 16:27

Csupasport: elütötték, mégis elindult az Eb-n

Szabó Zsófia nehéz, ám sikeres szezonon van túl, a koronavírus-betegsége miatt nem indult zökkenőmentesen az éve, később azonban Magyar Kritérium Bajnok lett, ott volt a trentói Eb-n, majd a jövő év végéig meghosszabbította szerződését.

 

Kétezerhuszonkettő év végéig szerződést hosszabbított Szabó Zsófiával a luxemburgi Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch csapat. A 24 éves országúti kerékpáros nehézségekkel teletűzdelt szezonon van túl, ám a szerződéshosszabbítás azt mutatja, elégedettek a magyar sportolóval. A fiatal hölgy előbb Magyarország Kritérium Bajnoka lett, majd az olaszországi Európa-bajnokság előtt balesetet szenvedett.

„A rajt előtt két nappal bejártuk a pályát, ám az utolsó kanyarokban elütöttek. Kórházba szállítottak, ahol hét órát töltöttem, a bringám pedig eltörött. Azt mondták az orvosok, ne induljak a versenyen, ám a saját felelősségemre rajthoz állhatok. Úgy voltam vele, ha már Olaszországban képviselhetem hazámat, nem akarok csalódást okozni, így mindenképpen rajthoz állok” – mesélte a Csupasportnak.

A teljes beszélgetést Szabó Zsófiával megtalálják az oldalunkon, ahol elolvashatják a 45 éves Harvey Lewis elképesztő történetét is, aki 85 órán keresztül futott az amerikai Big Backyard Ultrán, ezzel pedig új rekordot állított fel.

2021.12.07 18:39:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Sárosi Tibor várandós felesége a napokban hunyt el, így a sportember egyedül maradt az ikerbabákkal.

2021.12.07 18:09:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egy háromgyermekes édesanya, Milovics Mónika velencei háza majdnem porig égett.

2021.12.06 12:03:15

Egyéb egyéni NEDELYKOV TAMÁS

Hat éve világgá ment, Female Yeti néven indított blogot, a Manaszlu szeptemberi megmászása közben egy serpának köszönhette az életét.