Csupasport: Brandon Curry felkészült a Mr. Olympiára

Vágólapra másolva!
2021.09.14. 19:42
Címkék
Az amerikai testépítő arra készül, hogy visszaszerezze tavaly elveszített címét. Megosztott videói alapján egyre jobb formába lendült, és nemcsak az edzőteremben, hanem otthon is megkap minden segítséget.

Kevesebb mint egy hónap van hátra az idei Mr. Olympiáig, ezért sorozatot indítottunk az esélyeseket bemutatva. Először a tavalyi győztest, Mamdu Elszbiajt vettük górcső alá, most pedig a tavalyi ezüstérmes Brandon Curryvel foglalkozunk.

Mint korábban írtuk, a 2020. december 20-án rendezett Mr. Olympia döntőjében az egyiptomi Mamdu Elszbiaj elhappolta a show-t és az elsőséget a 2019-ben győztes amerikai Brandon Curry elől. Mindez azért is volt meglepő, mert a címvédő amerikai mindent alárendelt, hogy megismételje egy évvel korábbi sikerét, ráadásul olyan sokan akarták megfosztani címétől, hogy ez csak tovább tüzelte az akkor 38 esztendős testépítőt.

Steve Weinberger, a pontozóbírók elnöke a 2020-as döntő után néhány héttel elárulta, Brandon Curry – a nagy hírverés ellenére – egy év alatt semmit sem fejlődött, így nincs mit csodálkoznunk rajta, hogy alulmaradt egyiptomi kihívójával szemben. Hasonlóképpen fogalmazott a korábbi hivatásos testépítő, a Mr. Olympia szakkommentátora, Rich Gaspari is, aki 1986 és 1988 között sorozatban háromszor végzett a második helyen a Mr. Olympia nyílt kategóriás küzdelmében.

„Felsőtestben elképesztő javulást ért el a korábbi évekhez képest – mondta. – Amikor szemben állt a zsűrivel a színpadon, verhetetlennek tűnt. Amikor azonban oldalt fordulva pózolt, kibújt a szög a zsákból, hátsó combizmai és fenékizmai meg sem közelítették Elszbiajét. Mivel rendkívül akaratos és kitartó, a jövőben lesz még beleszólása a Mr. Olympia-elsőségért folyó küzdelembe, ám ehhez mindenféleképpen javulnia kell.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik