Cselgáncs: Tóth Krisztián a 7. helyen zárt a prágai Eb-n

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 15:50
null
Tóth Krisztián (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Tóth Krisztián a hetedik helyen zárt a prágai cselgáncs Európa-bajnokságon, világbajnoki ezüstérmesünk a vigaszágon fejezte be a küzdelmeket.

 

Megszakadt Sipőcz Richárd (+100 kg) nagy sorozata, Cirjenics Miklós (100 kg) még mindig nem tud átlépni az árnyékán és Tóth Krisztiánnak (90 kg) sem sikerült beverekednie magát a legjobb négy közé, a 2018-as világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvili elleni hosszabbításba torkolló vigaszági mérkőzésen fejezte be az Európa-bajnoki küzdelmeket – ez a rezüméje a prágai kontinensviadal zárónapjának.

Ifjú tehetségünk, Sipőcz Richárd a junior és az U23-as Európa-bajnokság megnyerése után a felnőtt mezőnyben rögtön az első mérkőzésén ipponvereséget szenvedett az orosz Tamerlan Basajevtől, a 100 kilogrammosok között szereplő Vég Zsombor francia, Cirjenics Miklós egy megnyert mérkőzés után azeri rivális ellen búcsúzott.

A 90 kilogrammosok között Gőz Roland a 32 között hosszabbításos találkozón maradt alul a szlovák Peter Zilkával szemben, míg Tóth Krisztián a negyeddöntőig menetelt, ahol azonban a hórihorgas azeri Mammadali Mehdijev, akit egyébként többségében verni szokott, megálljt parancsolt neki. A Sherazadishvilivel vívott vigaszági mérkőzésén külső horogdobással a spanyol diadalmaskodott, így Pánczél Gábor tanítványa a 7. helyen zárt.

„Nagyon kiegyensúlyozott súlycsoportban szerepel Krisztián, ahol már a nyolc között élet-halál harcot kell vívni a továbbjutásért. Jól dolgozott, ment előre a nap során, de most ennyire tellett. Bízom benne, hogy a járványhelyzet ellenére lesz lehetősége arra, hogy nemzetközi edzőtáborokban szerepeljen és minőségi edzőpartnerekkel gyakoroljon. Mert ez bizony most hiányzott a felkészüléséből” – értékelte Pánczél Gábor Tóth Krisztián 7. helyét.

A nap során egyetlen női dzsúdósunk lépett tatamira, Szigetvári Mercédesz nem bírt a kosárlabdázós adottságokkal rendelkező ukrán Jelizaveta Kalanyinával.

CSELGÁNCS EB, PRÁGA
FÉRFIAK
90 kg, Európa-bajnok:
Mihail Igolnyikov (Oroszország)
2. Nemanja Majdov (Szerbia)
3. Beka Gviniasvili (Grúzia) és Mammadali Mehdijev (Azerbajdzsán)
...Tóth Krisztián 7., Gőz Roland helyezetlen
100 kg, Európa-bajnok: Peter Paltchik (Izrael)
2. Arman Adamjan (Oroszország)
3. Jorge Fonseca (Portugália) és Zelim Kocojev (Azerbajdzsán)
...Cirjenics Miklós és Vég Zsombor helyezetlen
+100 kg, Európa-bajnok: Tamerlan Basajev (Oroszország)
2. Inal Taszojev (Oroszország)
3. Levani Matiasvili (Grúzia) és Guram Tusisvili (Grúzia)
...Sipőcz Richárd helyezetlen

NŐK
78 kg, Európa-bajnok:
Madeleine Malonga (Franciaország)
2. Luise Malzahn (Németország)
3. Loriana Kuka (Koszovó) és Karla Prodan (Horvátország)
+78 kg, Európa-bajnok: Romane Dicko (Franciaország)
2. Irina Kindzerska (Azerbajdzsán)
3. Jelizaveta Kalinyina (Ukrajna) és Rochele Nunes (Portugália)
...Szigetvári Mercédesz helyezetlen

Az Eb legeredményesebb válogatottja a francia lett öt arany- és három bronzéremmel, a magyarok az 57 kilós Karakas Hedvig aranyával a húsz nemzetet magában foglaló éremtáblázat nyolcadik helyén zártak. A kontinenstornán 40 ország 345 versenyzője lépett tatamira.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik