Cselgáncs: Pupp Réka önbizalma a régi a párizsi döntő után

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 10:26
null
Pupp Réka (balra) akkor tud magabiztos lenni a versenyeken, ha elvégezte a szükséges munkát (FOTÓ: IJF.ORG)
Pihenés és munka egyaránt kellett, hogy Pupp Réka ismét formába lendüljön, és egészen a döntőig meneteljen a párizsi Grand Slamen.


Először indult az évben nemzetközi versenyen Pupp Réka, aki az 52 kilogrammos mezőnyben versenyzett a párizsi Grand Slamen. Noha az elmúlt idény végén a jeruzsálemi Mesterek Tornáján bronzérmet szerzett, a rosszul sikerült taskenti világbajnokság miatt mégsem volt elégedett a szezonzárással. A párizsi viadal viszont újra önbizalmat adhat Puppnak a kvalifikációs időszak hátralévő részére.  „Természetesen nagyon jó, hogy miután rosszul sikerült az év vége, azt érezhetem, hogy sikerült túllendülnöm a nehézségeken, mentálisan helyre tenni a dolgaimat. Remélem, újra felfelé ívelő pályára lépek ezzel a második hellyel, még akkor is, ha tudom, az út sosem egyenes. Ismét tudok bizakodni – mondta lapunknak Pupp Réka boldogan, majd hozzátette: – Hazudnék, ha azt mondanám, nem jött meg az önbizalmam, de ehhez kellett a mostani ezüst- és főleg a jeruzsálemi bronzérem is, mert előtte tényleg a padlón voltam.”

A Mesterek Tornája után hosszabb téli szünet következett, majd Pupp Réka 2023 első nemzetközi versenyét, a portugáliai Grand Prix-t is kihagyta, hogy teljesen fitten és felkészülten utazhasson Párizsba.

„Az almadai versenyt szándékosan hagytam ki. Az edzőmmel megegyeztünk, nem szükséges két, időben egymáshoz ennyire közel eső versenyen elindulnom, ráadásul a párizsi Grand Slamre előzetesen erősebb mezőny adta le a nevezését, és több olimpiai kvalifikációs pontot is ért, mint a Grand Prix. A pihenés és az edzés egyaránt jelen volt a szünetben. Az ünnepi időszakban inkább regenerálódtunk, de januártól újra rendesen beleálltunk a munkába, nemzetközi és hazai edzőtáborban is jártunk. Kellett a pihenés és az is, hogy dolgozni tudjak, hiszen a versenyeken akkor tudok magabiztos lenni, ha azzal a tudattal lépek szőnyegre, hogy elvégeztem a szükséges munkát, ha mindent megtettem, hogy élesben is jól alakuljanak a dolgok” – magyarázta Pupp.

A párizsi verseny döntőjében és a jeruzsálemi viadal elődöntőjében egyaránt a világranglistán második, mindkét versenyt megnyerő koszovói lány, Distria Krasniqi állta Pupp Réka útját. „Nem vagyok benne biztos, hogy külön készülnöm kellene rá, mert a taktikám adva van, de az erejével egyelőre nem tudok mit kezdeni. Rajta vagyok, hogy megtaláljam a megoldást ellene, és remélem, legközelebb le tudom győzni”  – mondta Pupp.

A párizsi olimpiáig még másfél év hátra van, így lesz ideje a magyar dzsudokának, hogy megtalálja riválisai ellenszerét, és kivívja az olimpiai indulás jogát.

„A világbajnokság fix program a versenynaptáramban, de addig még vár rám két edzőtábor. Havonta egy nemzetközi versenyen tervezek indulni, de attól is függ, milyen gyorsan gyűjtöm a kvalifikációs pontokat” – tette hozzá a friss Grand Slam-második Pupp Réka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik