H. D.
MTI
2022.09.28 21:39 Frissítve: 2022.09.28 22:12

Cselgáncs: integrált dzsúdótermet adtak át Pestszentlőrincen, Schmidt Ádám is beszédet mondott

Pestszentlőrincen szerdán átadták azt a felújított dzsúdótermet, ahol 300 négyzetméternyi tatamifelületen egészséges, értelmi fogyatékos és hallássérült cselgáncsozók együtt készülhetnek.

Az MJSZ elnöke 50 judogival ajándékozta meg a pestszentlőrinci klubot (Fotó: Facebook/Schmidt Ádám) 


Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár
beszédében kiemelte: a dzsúdónak köszönhetően nemcsak fizikailag fejlődnek a fiatalok, hanem olyan erényekre is szert tesznek, mint az önfegyelem, a kitartás, az alázat és a tisztelet, amelyek nemcsak a küzdőtéren, hanem a hétköznapokban is hasznukra válnak.

Hozzátette: a Pestszentlőrinc-Kassa Sportegyesület már negyven éve oktat dzsúdót, az utánpótlás-neveléstől a nemzetközi szintű versenyzésig, óvodástól a felnőttkorig, ép és fogyatékkal élő gyermekek számára egyaránt. Az államtitkár hangsúlyozta, az egyedülálló integrációs programjukkal az egyesületnél bebizonyították, hogy a sportoktatást integrációs keretek között is lehet hatékonyan művelni.

Schmidt Ádám szerint a kimagasló szakmai munkához elengedhetetlen a megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítani, és úgy érzi, a jól felszerelt teremben most már méltó körülmények között készülhetnek mind az ép, mind a fogyatékkal élő judokák. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke az egyesület alapítójának, Juhász Józsefnek az elévülhetetlen szerepét méltatta, majd arról beszélt, hogy a fejlesztés a sport államtitkárság, a XVIII. kerületi önkormányzat, a szövetség és az egyesület összefogásával valósulhatott meg.

Az MJSZ elnöke az átadás alkalmából 50 judogival ajándékozta meg a pestszentlőrinci klubot. Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy jövőre Berlinben rendezik meg a Speciális Olimpia Világjátékokat, amelyen négy versenyző is ott lehet majd a lőrinciek közül. Török Péter alpolgármester utalt rá, hogy a dzsúdóterem felújításával Juhász József húszéves álma vált valóra. Juhász Dániel, a klub elnöke az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg 50-60 versenyző jár rendszeresen edzeni hozzájuk, és a jövőben szeretnék ezt a létszámot megduplázni.

 

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.

2022.11.24 11:12:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Szelek szárnyán igényesen tördelt, informatív kiadvány, azok is élvezhetik, akik nem szeretnek repülni.

2022.11.21 21:56:12

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az eredménymegtartási ráta tekintetében – a röplabdával együtt – a súlyemelés áll az utolsó helyen.

2022.11.20 23:42:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Eljött a minőségi paradigmaváltás ideje, amikor az eredményességi elvárások mellé egyenrangú szempontként fel kell sorakoztatni a jellemfejlődés és a jellemformálás kérdését is.