Csak úgy hullottak a golyók, O’Sullivan régi önmagát idézte

Vágólapra másolva!
2011.04.19. 17:06
null
Ronnie O’Sullivan következő ellenfele a szintén világbajnok Shaun Murphy lesz (Fotó: Action Images)
Bár sokan féltették Ronnie O’Sullivant a sheffieldi sznúker-világbajnokság előtt a rossz lelkiállapota miatt, a háromszoros világbajnok angol az első fordulóban úgy söpörte félre Dominic Dale-t, mint legszebb napjaiban, és 10:2-es diadalával a legjobb 16 közé jutott.

Ronnie a meccs elején, még hétfőn 2:0-s vezetése után két frémet engedélyezett Dale-nek, ám utána nem ismert kegyelmet: az első szakaszt 7:2-vel zárta, és a keddi záráskor három gyors szakasszal be is fejezte a mérkőzést. Az utolsó hat frémben 72-es volt a legkisebb brékje – a BBC szakkommentátora szerint úgy játszott, mintha a rövidesen induló repülőjéhez igyekezett volna.

Jobb kézzel, bal kézzel, fél lábon állva és hosszabbítóval is szinte hibátlanul lökött, egy-egy golyóra átlagban nem szentelt több időt 16 másodpercnél. A meccs nyolcadik frémjében közel került a maximális brékhez, de 12-12 piros és fekete golyó után hibázott.

HENDRY VISSZAVONUL?
A hétszeres világbajnok skót Stephen Hendry a hétfői, Joe Perry elleni győzelme után azt nyilatkozta, nehéz döntés vár rá a világbajnokság után. „A nyáron el kell döntenem, hogyan tovább. Nem tudom, mit tegyek, folytassam, vagy ne, és az sem fogja befolyásolni a döntésemet, ha megszerzem a nyolcadik világbajnoki címemet" – mondta Hendry, aki hétfői győzelmével elkerülte, hogy 1988 óta először kicsússzon a világranglista első 16-ja közül.

Dale úgy is jóval kevesebb időt töltött az asztalnál, hogy lökésenként 27 másodpercet várt ki, s annyira érezte, hogy nincs esélye, hogy amikor véletlenül lepottyant a fehér golyó, kiszólt a közönségnek: „Legalább ez lement". Ezzel a megjegyzésével még Ronnie arcára is mosolyt csalt.

A pontszerző versenyen szeptember óta első győzelmét arató Ronnie O’Sullivan a következő körben Shaun Murphyvel játszik.

„Nagyon jól mentek a lökések, hosszú brékjeim voltak, talán egy könnyű golyót sem hibáztam el – mondta a meccs után Ronnie. – Annyira élveztem a játékot, mint amikor először szerepeltem itt. Dominicnek jó szezonja volt, de ma nem ment neki, örülök, hogy nyertem."

A depresszióval küzdő O’Sullivan a torna előtt le akarta mondani az indulást, de pszichiáter segítségével végül sikerült felkészülnie.

„Régóta gyötörnek a problémáim, remélem, túl vagyok rajtuk, és a versenyzésre összpontosíthatok – folytatta 2001, 2004 és 2008 világbajnoka. – Elsősorban élvezni akarom a játékot, nem kell már bizonyítanom semmit, nem az eredmény hajt. Ha meg tudom tartani ezt a hozzáállásomat, akár még évekig játszhatok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik