Birkózó Eb: Muszukajev Iszmail aranyérmes 65 kg-ban!

K. G., K. B., R. P.K. G., K. B., R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 19:01
null
Muszukajev Iszmail fantasztikus birkózással lett Európa-bajnok (Fotó: Földi Imre)<br /><strong>A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong><br />
Muszukajev Iszmail aranyérmet szerzett a 65 kg-os szabadfogásúak mezőnyében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK-csarnokban, miután a döntőben 12:1-re, technikai tussal legyőzte az azeri Haji Aliyevet.

 

Honosított vb-bronzérmes olimpikonunk a döntőben szenzációs birkózással lepte meg nagy nevű azeri ellenfelét, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Haji Aliyevet.

Noha az első pontot még az azeri kapta Muszukajev passzivitásáért, az FTC birkózója ezt követően gyors lábra menéssel ledöntötte ellenfelét, és úgy össze is tudta fogni a lábát, hogy utána az orsóval egészen 6:1-ig pörgette. Az azeri érdekes stílusra váltott, mindent bevetett, hiába: előbb meztépésért kapott egy intéspontot, majd Muszukajev legérzékenyebb pontjára támadott, ezért még egyet (8:1).

Innentől pedig már hiába ment előre, Muszukajev még egy gyönyörű négypontost dobott rajta, a 12:1-el pedig elérte a szabadfogásban technikai tushoz szükséges tízpontos különbséget. Muszukajev így 21 évvel a mostani szövetségi kapitány, Bánkuti Zsolt 2001-ben, Budapesten aratott Eb-sikere után nyert ismét hazai szőnyegen aranyérmet a szakágnak.

„Nagyon hosszú út áll mögöttem, rengeteg akadályt kellett legyőznöm azért, hogy idáig jussak. Egész Magyarországnak szeretném megköszönni, hogy lehetőségem nyílt valóra váltanom az álmomat, hálás vagyok a kilátogatóknak, akik varázslatos hangulatot teremtettek, sokat jelentett a buzdításuk. Előre persze nem tudhattam, hogyan alakul a mérkőzés, mindent meg kellett tennem a győzelemért. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a jövőben még közelebb kerüljek a közönséghez” – mondta a megnyert döntő után Muszukajev Iszmail, aki az összes meccsén technikai tussal aratott diadalt.

Bajcajev Vlagyiszlav döntőjéről itt olvashatnak.

BIRKÓZÁS
EURÓPA-BAJNOKSÁG (Budapest, BOK-csarnok)
Szabadfogás, 65 kg, döntő

Muszukajev Iszmail–Haji Aliyev (azeri) 12:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik