Birkózás: Takács aranyérmes a zágrábi rangsorversenyen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.03. 21:35
null
Fotó: MBSZ/Róth Tamás
Négy női és két kötöttfogású súlycsoport küzdelmével folytatódott pénteken Zágrábban a nemzetközi szövetség (UWW) idei első, mindhárom szakágban zajló rangsorversenye. Magyar szempontból a kötöttfogású 87 kg volt a leginkább érdekes, ahol a vb-bronzérmes Losonczi Dávid (ESMTK-KIMBA), az Eb-bronzérmes Szilvássy Erik (Csepeli BC) és a vb-5., U23-as vb- és Eb-győztes Takács István (BHSE) csatázik a címeres mezért.

 

A múlt heti hazai válogatón Losonczi került lépéselőnybe, most viszont Takács szerepelt a legjobban, az Európa-bajnok, vb-2. dán Bisultanovot, az iráni Badkant, az U23-as Eb-1. holland Sterkenburgot és Losonczit felülmúlva bejutott a döntőbe, ahol a vb-5., Ázsia-bajnok iráni Alizadeh ellen is nyert, így aranyérmet szerzett.

Szilvássy kiesett, Losonczi 5. lett. A női 59 kilóban körmérkőzést követően Szabó Nikolett (FTC-KIMBA) a 4., Borsos Viktória (Kispest-KIMBA) az 5. helyen végzett. Szombaton további négy női és két kötöttfogású kategória következik a horvát fővárosban zajló Ranking Series-állomáson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik