V. Á. 2021.06.19 19:15

Birkózás: Szőke Alex ezüstérmes Isztambulban

Pénteken kezdődött Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékverseny Isztambulban, ahol a négy olimpiai kvótával rendelkező kötöttfogású magyar vesz részt – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség. 

 

Szőke Alex ezüstérmes lett Isztambulban (Fotó: UWW)

 

A viadal nyitó napján a junior Európa-bajnok Szőke Alex lépett szőnyegre a 97 kilogrammosok között, s brillírozott: háromszor győzött, maga mögé utasította többek között azt a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes bolgár Kiril Milovot, akivel szemben szoros meccsen alulmaradt a márciusi, budapesti európai olimpiai kvalifikációs verseny negyeddöntőjében. Teljesítményével bejutott a szombati fináléba, amelyben a vb- és Eb-aranyérmes orosz Musza Jevlojev már túl nagy falatnak bizonyult, ezzel a dobogó második fokára állhatott.

Szombaton megkezdte szereplését a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (67 kg), a szintén vb- és Eb-aranyérmes, olimpiai második Lőrincz Tamás (77), valamint a vb-ezüstérmes, kontinensbajnok Lőrincz Viktor (87).

Korpási török és orosz sportolón túljutva a szintén orosz, világ- és Európa-bajnok Artem Szurkovval találta szemben magát az elődöntőben, akitől rendkívül kiélezett mérkőzésen kapott ki, így vasárnap a bronzmérkőzésen bizonyíthat.

Lőrincz Tamás kazah riválissal nem bírt, és török versenyző ellen lép szőnyegre a harmadik helyért.

Lőrincz Viktor iráni birkózót utasított maga mögé, majd az orosszal szemben alulmaradt, aki viszont bejutott az aranycsatába, a magyar birkózó tehát a vigaszágon küzdhet tovább.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.

2021.07.20 16:02:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A divat és a sportolás összeegyeztethető? De még mennyire, hogy igen. (x)

2021.07.19 14:41:57

Egyéb egyéni BABJÁK BENCE

Az 1972-es olimpia a német sportsikerek helyett a mai napig a terrorizmust szimbolizálja.

2021.07.18 10:36:36

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Időutazás a Győri Nemzeti Színház igazgatójával a családi futballörökségtől a Puskás-musicalig.

2021.07.17 21:14:25

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A Pitralon volt szinte az egyetlen borotválkozás utáni szer, én pedig nem lettem nagy úszó – fogalmazok nagyképűen. De otthonra leltem az uszodában, amiért nem lehetek elég hálás az apámnak.