Birkózás: Lévai Tamás ezüst-, Dömök Péter bronzérmes Zágrábban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.05. 20:31
null
Lévai Tamás döntőbe jutott Zágrábban (Fotó: MBSZ)
Hat kötöttfogású súlycsoport küzdelmével ért véget a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) mindhárom szakágat érintő, első idei rangsorversenye Zágrábban, amelynek záró napján egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a magyarok.

 

A mieink közül a tavaly még 82 kilóban vb- és Eb-3. Lévai Tamás (97 kg, BHSE) jutott a legtovább, egészen az ezüstéremig. Már egy hete a hazai válogatón meglepetést okozott azzal, hogy két kategóriát ugorva legyőzte a súlycsoport favoritját, a vb-2., olimpiai 5. Szőke Alexet. Most a horvát fővárosban a 97 kilósok nemzetközi élmezőnyébe is berobbant, hiszen sorrendben a litván Laurinaitist, az Eb-2. és -3. olasz Kakhelashvilit, az Eb-győztes norvég Baldaufot és az U23-as Eb-3. holland Sterkenburgot felülmúlva döntőbe jutott. Ott a tavalyi Európa-bajnok, vb-ezüstérmes bolgár Milovtól ugyan kikapott, de szereplése így is elismerésre méltó – áll a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) hírlevelében.

Többi honfitársunk közül a vb-5. Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd), az Eb-győztes Fritsch Róbert (72 kg, BHSE) és Dömök Péter (82 kg, FTC) is bronzmérkőzésig jutott, végül utóbbi állhatott fel a dobogóra az amerikai Woods legyőzése után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik