Birkózás: felavatták az egy éve elhunyt Tóth Bendegúz síremlékét

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 10:59
null
Egy évvel halála után avatták fel Tóth Bendegúz új síremlékét (Fotók: Róth Tamás/MBSZ)
Hivatalos hírlevelében számolt be a Magyar Birkózószövetség, hogy felavatták az egy éve elhunyt Tóth Bendegúz síremlékét. Az eseményen az MBSZ vezetősége mellett egykori klubja, az ESMTK szakosztály-vezetője is részt vett.

 

A hírlevél közlése szerint június negyedikén, egy évvel Tóth Bendegúz halála után avatták fel a birkózó új síremlékét a gombai temetőben, amelyen részt vett az MBSZ vezetősége (Németh Szilárd elnök Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató), valamint egykori klubja, az ESMTK szakosztály-vezetője, Losonczi Ottó is.

 

Az U23-as és kadet Eb-ezüstérmes, egyetemi vb-ezüstérmes, felnőtt világ- és Európa-bajnoki résztvevő birkózó tragikus hirtelenséggel hunyt el szívleállás következtétben a válogatott edzésén.

 

A 22 esztendős korában elhunyt birkózó nevét viseli a szombati össznemzeti serdülő csapat-emlékverseny – amelyen székelyföldi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai versenyzők is részt vesznek –, valamint az MBSZ, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Testnevelési Egyetem által létrehozott Tóth Bendegúz sportszakmai ösztöndíj is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik