T. M. 2020.10.26 10:47 Frissítve: 2020.10.26 10:49

Bajnokok reggelije: Az ember nemcsak a hasával, hanem a szemével is eszik – Busa Gabriella

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Busa Gabriella, háromszoros kick-box-világbajnok, a 2020-as Exatlon női győztese volt a vendégünk.

 

A negyedik részben Busa Gabriella (jobbra) volt Kárpáti Rebeka vendége (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Busa Gabriella, a háromszoros kick-box-világbajnok nyomozó, aki az Exatlon Hungary című műsorban vált országosan ismertté, egy igazi egzotikus étellel készült.

„Kacsamellet fogok csinálni, kicsit ázsiai beütéssel. Nagyon szeretek enni, imádom a világ ízeit. Ami még a szívemhez közel áll, az az olasz konyha, illetve az ázsiai. Persze amíg versenyeztem, ezekről mind le kellett mondanom.”

Busa Gabriella elárulta, karrierje során rengeteget kellett fogyasztania, mint ahogy az szinte minden küzdősporthoz hozzátartozik.

„A világversenyekre az utóbbi években hat-nyolc kilót kellett fogynom minden felkészülés során. Igyekeztem okosan csinálni, tudatosan megterveztem a diétáimat már hat-hét héttel a versenyek előtt.”

A Nemzeti Sport és a Príma közös sorozatának negyedik részében Busa Gabriella elárulta, milyen élményeket szerzett az Exatlon című televíziós műsorban, aminek köszönhetően országosan is ismertté vált, illetve arról is beszélt, mennyire nehéz volt összeegyeztetni sportolói karrierjét nyomozói munkájával.


BAJI BALÁZS ROZÉ KACSAMELLE

Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve.

Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!


A Bajnokok reggelije-sorozatunk ötödik részét október 31-én olvashatják lapunkban – vendégünk Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk lesz –, és a Képes Sport ízelítője után november 1-jén nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Baji Balázs „főzőleckéjével”.


 

 

 

2020.12.02 21:43:16

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Napjaink öttusázói és tízpróbázói is megirigyelhetnék a sokoldalú nemesember teljesítményét.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.