Asztalitenisz: továbbjutott a magyar bajnok az Ek-ban

Vágólapra másolva!
2021.03.28. 20:38
null
A PTE PEAC kvalifikálta magát az Európa-kupa májusi záró fordulójába (Fotó: MOATSZ média)
A magyar bajnok PTE PEAC férficsapata kvalifikálta magát a sorozat májusi záró fordulójába.

 

Sok más mellett a járvány az asztaliteniszezők európai kupasorozatai menetrendjét is többször felborította, így az őszi kezdés helyett most, március végén érett meg a helyzet arra, hogy az ETTU-kupa helyébe lépő férfi Európa-kupa is megkezdődjön. Az első körben a csapatokat csoportokba sorolták, a 24. helyen kiemelt PTE PEAC Kalo-Méh együttese a varasdi trióba került, ahol a hétvégén egy horvát és egy olasz alakulat ellen állt asztalhoz. A magyar bajnoki címvédő pécsiek jól kezdtek, a vendéglátó STK Starr Croatia ellen meggyőző játékkal szerezték meg a győzelmet, s miután a horvátokat az olasz Top Spin Messina is lenullázta, a továbbjutás már megvolt, a vasárnapi magyar–olasz csata csak arról döntött, ki lesz az első és a második továbbjutó a sorozat május 12. és 15. között esedékes következő, egyben záró fordulójába, amelynek ugyancsak Varasd ad otthont.

A jobban kezdő Messinával eleinte a PTE szerbiai légiósa, a világranglistán 153. helyen állóPető Zsolttartotta a lépést, a Jordy Piccolin elleni győzelme után még 1:1-re állt a párharc, ám később már ő sem bírt az ellenfél legjobbjával, Andrea Landrieuval, így 3:1-es vereség lett a vége. A pécsiek ezzel a csoport második helyéről kvalifikálták magukat a záró fordulóba, ahol a most továbbjutó nyolc csapathoz csatlakozik a decemberben megrendezett BL-buborék csoportkörében kiesett hat együttes.

EURÓPA-KUPA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PTE PEAC Kalo-Méh–STK Starr Croatia (horvát) 3:0

Pető Zsolt–Mijatovic 3:0 (4, 4, 4), Demeter Lehel–Santek 3:1 (–6, 8, 6, 6), Molnár Dávid–Redjep 3:2 (9, –6, –7, 9, 3)

Top Spin Messina (olasz)–PTE PEAC Kalo-Méh 3:1
Landrieu–Demeter 3:0 (7, 9, 6), Piccolin–Pető 1:3 (–9, 8, 7, 10), Rech Daldosso–Molnár 3:1 (7, –9, 8, 7), Landrieu–Pető 3:0 (4, 7, 8)

Top Spin Messina–STK Starr Croatia 3:0
A csoport végeredménye:
1.Top Spin Messina 4 pont, 2. PTE PEAC 3, 2. 3. STK Starr Croatia 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik