Asztalitenisz: Póta Georgina sikerrel vette a Grand Smash első fordulóját

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.11. 09:54
null
Póta Georgina nagyszerűen mutatkozott be pályafutása első Grand Smash-versenyén (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A szingapúri asztalitenisz Grand Smash-verseny főtáblájának első napján Póta Georgina a 32 közé jutásért öt játszmában győzött a hazaiak egyik legjobbja, Lin Je ellen.

 

A teljesen megreformált nemzetközi asztalitenisz-versenynaptár első csúcseseménye, a Grand Smash nagyüzembe váltott: a háromnapos kvalifikáció, majd az azt követő szünnap után megkezdődtek a főtáblás küzdelmek.Az első napon női egyesben Póta Georgina(világranglista-52.) révén voltunk érdekeltek,ahazai pálya előnyét élvező szingapúri Lin Je (62.)elleni mérkőzésének tétje a legjobb 32 közé jutás volt.Atalálkozóelőtt Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány azt mondta, „Póta legutóbb az ősszel Szlovéniában játszott Lin Je ellen, akkor 2:0-s vezetésről kapott ki, ami persze nem örömteli, de az sem volt véletlen, hogy kétszettes vezetésig eljutott”.

Nos, mint kiderült, nem alaptalanul volt bizakodó a kapitány, első számú női játékosunk ugyanis remek játékkal öt játszmában győzöttpályafutása első Grand Smash-mérkőzésén,mégpedig úgy, hogyezúttal ő volt, akinek sikerült hátrányból fordítania.

„Pótaremeküljátszott, összeszedett volt, nagyon akarta ez a győzelmet, ami minden mozdulatán látszott”–foglalta össze a történteketa kapitány.

A 37éves magyar játékos a 16 közé jutásért a kínai Vang Man-jü (4.) és a tajvani Liu Hszing-jin (80.) párharcának győztesével mérkőzik, azaz bárki is jön,nehézfeladatnak ígérkezik.Persze kevésbé valószínű, hogy aPótánálháromévvel fiatalabb, rutinostajvani lesz az, inkább a kínai olimpiai és ötszörös világbajnokra– nem mellesleg női egyesben ő a címvédő –lehet számítani.

A mieink ezzel mára végeztek Szingapúrban, holnap Madarász Dóra (66.) a román Elizabeta Samarával (26.)mérkőzika 32 közé jutásért, a Póta, Madarász női páros pedig az olasz Giorgina Piccolin, Debora Vivarelli duó ellen kezd.

GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért
Póta Georgina–Lin Je (szingapúri)3:2 (8, –5, –6, 7, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik