Asztalitenisz: férficsapatunk könnyed győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.15. 13:51
null
Szudi Ádámnak nem okozott gondot a ciprusi Sarpel Elia legyőzése (Fotó: Dömötör Csaba)
A 2023-as svédországi csapat Európa-bajnokságra kvalifikáló, több szakaszból álló sorozat első mérkőzésén férfiválogatottunk esélyeshez méltóan 3:0-ra legyőzte Ciprust.

Férfi asztalitenisz-válogatottunk megkezdte menetelését a jövő évi csapat Európa-bajnokság (2023. szeptember 10–17., Malmö) felé: a selejtező első körében két mérkőzést játszik a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz-csarnokban, Ciprus és Svájc ellen.

„A múlt héten befejeződő világbajnokság után nem sok pihenőnk volt, az elmúlt napokban igyekeztünk a legjobban felkészülni” – mondta még a rajt előtt Muskó Péter szövetségi kapitány.

„Egyértelmű célunk a továbbjutás, természetesen úgy lenne az igazi, ha ez csoportelsőként sikerülne.”

A cél tehát egyértelmű, s az erőviszonyok alapján a mieink számára nem okozhat gondot, hogy a B-liga 5. csoportjában a továbbjutást érő első két hely valamelyikét megszerezze. Még úgy sem, hogy a kapitány továbbra sem számíthat első számú játékosunkra, Majoros Bencére, aki már a világbajnokság előtt is kisebb hátizom-húzódással bajlódott, amire a versenyen még rásérült. Ezen a héten, ha nem is teljes erőbedobással, de már edzett, az Eb-selejtezőn azonban a szakmai stáb még nem kockáztatta meg a szerepeltetését. Indokolatlan is lett volna, ugyanis a feladatot a Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Ecseki Nándor hármassal is meg kell oldani, s az első mérkőzés igazolta is ezeket a várakozásokat: a világranglistán a 41. helyen álló magyar válogatott nagyon simán, mindössze két játszmát veszítve győzte le a 111. helyen rangsorolt ciprusiakat.

Csapatunk ma este még Svájc ellen is asztalhoz áll, s az újabb győzelemmel – amire minden esély megvan – csoportelsőként zárhat a magyar válogatott.

EB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, B-LIGA, 5. CSOPORT
Magyarország–Ciprus 3:0
Szudi Ádám–Elia 3:0 (6, 3, 3)
Lakatos Tamás–Jiangu 3:1 (–5, 10, 4, 7)
Ecseki Nándor–Szavva 3:1 (6, 4, –3, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik