Alpesisí-vk: a szervezők és az időjárás elnapolta Shiffrin rekordbeállítását

Vágólapra másolva!
2023.01.05. 13:05
null
Törölték a zágrábi versenyt, Mikaela Shiffrin még nem tudja beérni a rekorder honfitársat, Lindsey Vonnt (Fotó: Getty Images)
A kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megrendezni a női alpesisízők világkupa-sorozatának csütörtökre (mára) tervezett műlesikló versenyét Zágrábban.

A nemzetközi szövetség (FIS) közleményben kiemelte: a térségben szokatlanul enyhe az időjárás, a hőmérséklet magas, a szél pedig erős.

A szerdai versenyt Zágrábban a már akkor sem ideális körülmények ellenére még megtartották – miként a férfiaknak hasonló viszonyok között a garmisch-partenkircheni viadalt is –, a csütörtökit azonban már kénytelenek voltak lemondani. Az amerikai Mikaela Shiffrin szerdán egymást követően az ötödik diadalát aratta a vk-sorozatban, így már 81 győzelemnél jár, eggyel elmaradva a női rekordertől, a szintén amerikai Lindsey Vonntól. A csúcs beállítására és megdöntésére így várnia kell Shiffrinnek.

A vk szombaton és vasárnap a szlovéniai Kranjska Gorában – ahol a közeli zágrábi helyszínhez hasonlóan ugyancsak enyhe az időjárás – folytatódik a nőknél, és a tervek szerint két óriás-műlesikló futamra kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik