S. T. J.
2023.06.01 00:25

Majoross Gergely Németországban folytatja; 95 éves Kotsis Attiláné

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

 

Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke a Sportrádió vendége volt. Számára nem idegen a rádiózás, tinédzserként ugyanis különböző zenés műsorokat vezetett, több országban kipróbálta magát, így az Egyesült Államokban, Olaszországban, Franciaországban is. A debreceni szerepvállalásáról elmondta: „Közép-Európában kerestem klubot. A magyar futball az elmúlt évtizedben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, amiben Marco Rossi szövetségi kapitánynak is nagy szerepe van. Debrecen kellően messze fekszik Budapesttől, rengeteg gyerek van a környéken, nagy a merítési lehetőség.”

Légiósokról szóló összeállításunkban interjút olvashatnak Majoross Gergellyel, aki két és fél éven át irányította Érsekújváron a jégkorongcsapat szakmai munkáját, a következő idényt azonban már a a német másodosztályú Ravensburg Towerstars kispadján kezdi el. A tréner elmondta, sokat gondolkodott a váltáson, de úgy érezte, szakmailag olyan érdekes kihívás előtt áll, amiről korábban csak álmodhatott. A Ravensburg megnyerte a DEL2-t, de feljutni még nem tudott, hiszen a csarnokának a befogadóképessége nem felel meg az első osztály követelményeinek. Jövő nyáron kezdődik a létesítmény bővítése, ezt követően ez az akadály elhárul.

Kilencvenöt éves a magyar röplabdasport egyik legendája, Kotsis Attiláné. Játékosként világbajnoki és Európa-bajnoki hatodik volt, de igazi sikereit a női válogatott szövetségi kapitányaként érte el: kétszer lett negyedik az olimpián a nemzeti csapattal, a kontinensbajnokságon második és harmadik helyet szerzett. A sportágban napra kész, a női válogatott Ukrajna elleni két Arany Európa-liga-mérkőzése közül a szombatit a helyszínen nézte meg. Saját bevallása szerint nem volt elájulva, viszont „nagyon jó élmény volt a leány U15-ös korosztály Újpesten rendezett bajnoki döntője, ahova illett is elmennem, mert az én nevemet viseli a bajnokság”.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra