MTI 2019.03.04 12:29 Frissítve: 2019.03.04 13:11

HFL: jelentős erősítések a Fehérvár Enthronersnél

A magyar bajnokság (HFL) kiemelt osztályában és az osztrák Divízió 3-as bajnokságban is szeretne jól szerepelni a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata, melynek játékoskeretében és szakmai stábjában is jelentős változásokat hajtottak végre ennek érdekében.

A klub hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján Pál Tibor Kornél elnök – egyben a csapat támadó szekciójának irányítója – többek között arról beszélt, hogy külföldi és hazai válogatott játékosokat igazoltak, az együttesnek így 72 fős a kerete, mely a kettős terhelés miatt fontos.

A vezetőedző, az amerikai Jim Ward azt emelte ki, hogy most már minden posztra van legalább két jó játékosuk, így minőségi előrelépés történt a keretben, ami egyben azt is jelenti, hogy „csak a győzelem lehet a cél” minden találkozón.

A sajtóeseményen Cser-Palkovics András polgármester is jelen volt, és örömének adott hangot azért, mert tovább épül és erősödik az amerikai futball Székesfehérváron, egyúttal jelezte, szerinte a sportág „több figyelmet érdemelne az ország más nagyvárosaiban és a fővárosban is”.

A Fehérvár Enthroners jelenleg a Takarodó úti létesítménynél elkészült műfüves edzőpályán gyakorol. Március közepén lengyelországi edzőtáborba utaznak, majd március 23-án a Danube Dragons második csapata elleni osztrák bajnoki mérkőzéssel kezdik a szezont.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.

2020.09.12 19:42:11

Egyéb csapat KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. A világ egyik leggazdagabb és legprofibb női kézilabda-együttesénél belefért a különgép.

2020.08.07 21:18:32

Egyéb csapat CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Talán most állt elő az a helyzet, hogy a sportoló hangja lesz az erősebb. És az ember az első. Rettentő naiv elgondolás, de hátha.

2020.06.12 22:06:44

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nem minden rosszindulatú kommentelőt üt ki testen egy pocakos emberke, pedig felhívnám az internetes platformok működtetőit erre a frappáns szankcionálási lehetőségre.