B. Ö. B. 2021.04.19 12:00 Frissítve: 2021.04.19 14:18

WTCR: női versenyző csatlakozik a mezőnyhöz – hivatalos

Idén összesen hat Hyundait láthatunk a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyében. Jessica és Andreas Bäckman a Target Competition-istálló színeiben indul a 2021-es idényben, a 23 éves hölgy ráadásul ezzel a sorozat történetének legelső női versenyzője lesz.

A Bäckman testvérpár a Hyundai új TCR-modelljével indul a WTCR 2021-es szezonjában (Fotó: fiawtcr.com)

 

Még januárban számoltunk be arról, hogy Michelle Halder révén női versenyzővel bővülhet a WTCR mezőnye. A német autóversenyző a bátyjával, Mike Halderrel egy csapatban érkezhetett volna, amennyiben sikerül szponzort találniuk a nevezéshez. Róluk azóta nem nagyon jött új hír, ám így is biztos, hogy lesz női tagja a WTCR 2021-es mezőnyének.

Egy svéd versenyző, Jessica Bäckman ír végül történelmet, aki a Halder család terveihez hasonlóan szintén a testvérével, Andreas Bäckmannal egy csapatban indul a sorozatban. A testvérpárt hazájuk autósport-szövetsége is támogatja, és annak a csapatnak a színeiben versenyeznek majd, amelyet más kategóriákból már jól ismernek.

A Target Competition nevű istálló Michelisz Norbertékhez hasonlóan a Hyundai Elantra N TCR modelljeit használja, vagyis összesen hat ilyen autó lesz idén a mezőnyben. Jessica Bäckman érkezésével külön bajnokságot indítanak a női pilótáknak, a fiatal versenyző ráadásul a kora miatt részt vehet a fiataloknak kiírt bajnokságban is, amelyet 2020-ban vezettek be a WTCR-ben.

„A pályafutásom egyik legnagyobb célja mindig is az volt, hogy a világ legjobb túraautó-versenyzőivel csaphassak össze a WTCR-ben – mondta a 23 éves hölgy a sorozat hivatalos honlapjának.Hihetetlennek tűnik, hogy most bejelenthetem, elértem ezt a célt. Ráadásul az, hogy az első női versenyző leszek, olyasvalami, amiről mindig is álmodoztam. Remélem, ezzel más nőket is arra inspirálhatok, hogy belekezdjenek vagy folytassák a pályafutásokat az autósportban. Minden tőlem telhetőt bele fogok adni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a szezon.”

Már nem kell sokat várni a WTCR 2021-es idényére. Az első fordulót június 3. és 5. között rendezik meg a Nürburgring-Nordschleifén.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.