WTCR: a bátyjával egy csapatban érkezhet az első női versenyző

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 15:15
null
A német páros ott lehet a WTCR 2021-es mezőnyében (Fotó: fiawtcr.com)
Akár már 2021-ben láthatunk női versenyzőt a túraautó-világkupában. Michelle és a bátya, Mike Halder célja ugyanis az, hogy részt vehessenek a WTCR előttünk álló teljes idényében.

 

Michelle Halder és a bátya, Mike Halder reméli, hogy már 2021-ben csatlakozhat a WTCR mezőnyéhez a családjuk által alapított Team Halder versenyzőiként egy-egy Honda Civicet vezetve. Előbbi – aki a TCR Europe-ban és TCR Germanyben is nyert korábban versenyt – ezzel a sorozat első női pilótája lenne.

„A célunk az, hogy a teljes szezont teljesíteni tudjunk a testvéremmel a WTCR-ben – mondta a 21 éves pilótanő a sorozat hivatalos honlapjának. – A COVID-19 miatt jelenleg nehéz helyzetben vagyunk a szponzorokat illetően, de dolgozunk az ügyön, és reméljük, hogy indulni tudunk a WTCR-ben. Egy álom válna valóra ezzel, hiszen a világ legjobb túraautó-versenyzői ellen vezethetnénk, s ez igazán fantasztikus lenne. Sok pálya szerepel a versenynaptárban, amiket nem ismerünk, szóval ez a szezon a tanulásról szólna, de remélhetőleg sokat fejlődnénk, és annyi tapasztalatot szereznénk, amennyit csak lehet.”

A sorozat vezetősége azt reméli, hogy Michelle Halder érkezése ösztönzőleg hat a többi női versenyzőre is, így már 2021-ben külön trófeát adnának a sorozat legeredményesebb női indulójának.

A versenynaptár némi módosítása után június elején rajtol a WTCR új idénye a németországi Nürburgringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik