WTCR: nézők előtt tér vissza a mezőny a Hungaroringre!

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 14:13
null
Ezen a hétvégén a Hungaroringen csapnak össze a WTCR versenyzői, köztük Michelisz Norberttel (Fotó: fiawtcr.com)
Idén sem múlhat el az év anélkül, hogy a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye összecsapjon Magyarországon! A tavalyi, zárt kapus versenyhétvége után idén ráadásul visszatérhetnek a lelátókra a nézők, akik Michelisz Norberték csatái mellett az idén indult új elektromos sorozat, a Pure ETCR viadalait is megtekinthetik ezen a hétvégén. Íme, a legfontosabb információk a magyarországi fordulóról!

 

Bár a koronavírus-járvány és az ebből eredő korlátozások ellenére is meg tudták rendezni tavaly hazánk WTCR-es fordulóját, a nézők sajnos nem látogathattak ki a Hungaroringre. A tervezett áprilisi hétvége helyett ráadásul már az esős októberben csapott össze a mezőny – a hétvégén főként a Honda dominált, ám Yann Ehrlacher révén a Lynk & Co is szerzett egy futamgyőzelmet.

Ami az erőviszonyokat illeti az idei versenyek előtt, a Hyundai jobban kezdte a szezont, mint tavaly, s hat futam után Jean-Karl Vernay vezeti a bajnoki összetettet. A franciát azonban a Lynk & Co hármasa követi – a második helyen álló Ehrlacher lemaradása például csak nyolc pont.

A magyar pilóták közül Tassi Attila áll a legelőkelőbb helyen, miután 57 pontot szerzett az első hat futamon, és ezzel a hatodik pozícióban olvasható a neve a pontversenyben. Michelisz Norbertnek volt pár jó viadala eddig, azonban a balszerencse is többször utolérte, így 40 pontjával az összetett 14. helyén áll a hazai versenyhétvégéje előtt. Rajtuk kívül magyar versenyzőnek még Boldizs Bence révén szurkolhatunk, aki a Zengő Motorsport színeiben három egységet szerzett eddig a szezonban.

A tavalyival ellentétben ezúttal nem három, hanem csak két futamra kerül sor a Hungaroringen, ám összecsapásokból így sem lesz hiány, hiszen ezen a hétvégén rendezik meg a Pure ETCR következő fordulóját is. A teljesen elektromos túraautó-sorozatban a Zengő Motorsport és a M1RA mellett – a versenyzőket tekintve – Nagy Dánielnek is szurkolhatunk.

Izgalmakból tehát nem lehet hiány azok számára, akik a hétvégén kilátogatnak a Hungaroringre. Jegyek egyébként továbbra is kaphatók az alábbi weboldalon, ám fontos megjegyezni, hogy az eseményen csak a koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt, és a pálya területére csak védettséget igazoló karszalaggal lehet belépni. Ezt az érvényes jeggyel rendelkezők a Hungaroring kapuinál, a beengedésnél vehetik át.

A hétvége menetrendje:

WTCR:
AUGUSZTUS 21., SZOMBAT
09.30:
1. szabadedzés
12.30: 2. szabadedzés
15.30: időmérő (Tv: Sport1)
AUGUSZTUS 22., VASÁRNAP
12.15:
1. verseny (Tv: Sport1, Eurosport2)
15.15: 2. verseny (Tv: Sport1)

Pure ETCR:
AUGUSZTUS 20., PÉNTEK
14.00:
A-csoport, szabadedzés
17.00: B-csoport, szabadedzés
AUGUSZTUS 21., SZOMBAT
08.35:
A-csoport, 1. forduló
11.35: B-csoport, 1. forduló
14.20: A-csoport, 2. forduló
17.20: B-csoport, 2. forduló
AUGUSZTUS 22., VASÁRNAP
09.00:
A-csoport, időfutam
10.30: B-csoport, időfutam
14.00: A-csoport, szuperdöntő
17.00: B-csoport, szuperdöntő (Tv: Sport1)

A WTCR-bajnokság állása:

1. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai Elantra) 82, 2. Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 74, 3. Muller (francia, Lynk & Co) 67, ...6. Tassi Attila (magyar, Honda Civic) 57, ... 14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai Elantra) 40, ... 20. Boldizs Bence (magyar, Cupra) 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik