WTCR: Michelisz ugrott az élre a mosti 2. szabadedzésen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 15:42
null
Michelisz Norbert sokat jött előre a mosti második szabadedzésen (Fotó: DPPI)
Michelisz Norbert vette át a vezetést a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének második szabadedzésén. A Hyundai magyar versenyzője mögött a márkatársa, Jean-Karl Vernay végzett, a harmadik ezúttal is Santiago Urrutia lett a Lynk & Cóval.

 

Mikel Azcona nyitott az élen a WTCR első szabadedzésén Mostban, a második tréning pedig ugyanúgy vette kezdetét, mint az első, abból a szempontból, hogy az első percekben Jean-Karl Vernay diktálta a tempót. Michelisz Norbert kissé jobban kezdte a délutáni gyakorlást Csehországban, Tassi Attila azonban hosszú ideig mért kör nélkül állt a második tréningen.

Az első negyedóra végén Thed Björk vette át a vezetést, az utolsó percekben azonban Michelisz összerakott egy nagyon jó kört, ami nemcsak fél másodperccel volt gyorsabb, mint Azcona délelőtti legjobbja, de egészen az első helyre repítette a Hyundai magyar versenyzőjét. A hátralévő időben senki sem tudta letaszítani az élről Micheliszt – igaz, az edzés nem a tervek szerint ért véget.

Kevesebb mint fél perccel a leintés előtt ugyanis Tom Coronel alatt megállt az autó, így lengetni kellett a piros zászlót. A mezőnynek ennek következtében kicsivel kevesebb ideje volt a körözésre a második szabadedzésen. Michelisz mögött Vernay és Santiago Urrutia végzett, Tassi a 14., Boldizs Bence a 19. pozícióban zárta a második tréninget Mostban.

Folytatás 16.45-kor az időmérővel!

WTCR
CSEHORSZÁG, 2. SZABADEDZÉS

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 1:39.178
2. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) + 0.023
3. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) + 0.079
4. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport) + 0.093
5. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) + 0.101

14. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.631

19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) +1.607

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik