WTCR: Girolami pole-ban; Michelisz harmadik az olaszországi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 16:07
null
Michelisz a harmadik helyen végzett az időmérőn (Fotó: AFP)
Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Mikel Azcona és Michelisz Norbert zárt, míg az első ötös sorát Nathanaël Berthon és Esteban Guerrieri egészítette ki. Tassi Attila a hatodik helyet szerezte meg.

 

Michelisz Norbert érte el a legjobb időt a második szabadedzésen, így a magyar magabiztosan készülhetett a folytatásra, míg Tassi Attila két hetedik hellyel hangolt a délutáni időmérőre.

Az első szakaszban Esteban Guerrieri 1:15.140-es idővel zárt az élen, mögötte 7 százados hátránnyal Tassi érkezett, majd Mikel Azcona, Néstor Girolami, valamint Santiago Urrutia egészítette ki az első ötöst.

Hatodikként Nathanaël Berthon zárt, mögötte Mehdi Bennani, Michelisz Norbert, Ma Csing-hua és Gilles Magnus sorakozott a top 10-ben, kevesebb mint négytizedes különbséggel.

A továbbjutók között szerepelt még Tom Coronel és Yann Ehrlacher is.

A második szakaszban az első köröket követően Girolami vezetett 1:15:083-as körrel, az előnye 75 ezred volt a honfitárs, Guerrieri előtt, míg a harmadik Azcona lemaradása 85 ezred volt. Mögöttük Michelisz és Berthon érkezett, míg Tassi ekkor a hatodik pozíciót foglalta el 258 ezredes hátránnyal.

Az első hatos sorrendje a folytatásban sem változott, hetedikként Bennani zárt, majd Magnus, Urrutia és Ehrlacher egészítette ki az első tízest, vagyis a francia várhatja majd az élről a fordított rajtrácsos verseny startját.

A harmadik szakaszban Berthon hajtott elsőként pályára, 1:15.341-es idővel nyitott, őt Michelisz követte, a Hyundai magyarja 61 ezreddel ment jobb kört, mint a francia. Harmadikként a csapattárs, Azcona hagyta el a garázst, a spanyol két lila szektort futott, s 1:15.052-es körrel állt az élre.

Negyedikként Guerrieri próbálkozott, az argentin majdnem fél másodperccel maradt el Azcona idejétől. Az utolsóként pályára guruló Girolami köre azonban már sokkal jobban sikerült, s két lila szektort jegyezve 1:14.811-es körrel átvette az első helyet, megszerezve a pole pozíciót.

Az argentin mellől tehát Azcona várhatja a startot a főversenyen, a második sorból Michelisz és Berthon indulhat, míg az ötödik rajtkockát Guerrieri foglalhatja el.

Folytatás vasárnap 11 óra 15 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik