WTCR: Girolami a 2. versenyt is behúzta, Tassi pontszerző, Michelisz feladta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 16:22
Akárcsak a nyitó futamon, a második versenyen sem talált legyőzőre Néstor Girolami a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjén. Az argentin pilóta a remek rajtjának és utáni egy újabb előzésének köszönhetően tudott másodjára is győzni a Hungaroringen. Mögötte a pole-ból induló Jean-Karl Vernay futott be, a dobogóra még Daniel Haglöf állhatott fel. Tassi Attila az előkelő 8. helyen ért célba, Michelisz Norbert azonban nehéz versenyen van túl, amit végül be sem fejezett.
Michelisz ütközött a futam elején, végül idő előtt kiállt (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Michelisz ütközött a futam elején, végül idő előtt kiállt (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Michelisz Norbert volt a leggyorsabb a vasárnapi időmérőn a Hungaroringen, ami harmadik futamra pole-pozíciót, a fordított rajtrácsos második versenyre pedig a 10. rajthelyet jelentette a Hyundai magyarja számára. Tassi Attila a 17., Tenke Tamás pedig az utolsó, 27. pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását.

Az első helyről a délelőtti kvalifikáció 10. helyezettje, Jean-Karl Vernay véghatott neki a második futamnak, a francia pilóta mellé Daniel Haglöf, a második sorba pedig Augusto Farfus és Thed Björk állhatott fel a rajtrácson. Az időmérő és a verseny között egyébként megérkezett az eső a Hungaroringre, de jelentős mennyiségű csapadék nem hullt a pályára, viszont a felülete igencsak csúszóssá vált.

A rajt nem sikerült túl jól Vernay számára, három pozíciót is bukott. Haglöf jött fel az első helyre, de hatalmas helyezkedés ment az egész mezőnyben, sokan értek össze. Az első kör Michelisznek sem alakult túl jól, hiszen két helyet is veszített. Tassi azonban jól jött ki a helyezkedésből, és három pozíciót javítva már a 14. helyen haladt.

Leginkább talán Mehdi Bennani autója sérült, aki számára így már az első körben véget ér a csata. A második kör elején az addig második helyen állóNéstor Girolami elment Haglöf mellett, és átvette a vezetést. A svéd pilótát később Vernay is megelőzte.

Michelisz autója megsérültaz elsőkörös helyezkedésben, és a hatodik körben már csak a 16. volt, később pedig további pozíciókat bukott. Tassi ezzel szemben a hatodik körben már a 12. helyen állt, három körrel később pedig már a 10. volt.

A hetedik körben Gabriele Tarquini és Yann Ehrlacher ért össze, amitől mindkettejük autója sérült, de utóbbié jelentősebben. A csúszós pályán folyamatosak voltak az előzések a későbbiekben is, de az ütközések sem maradtak el. A tizedik körben Tassi Rob Huff-fal csatázott keményen, és végül meg is tudta előzni a 2012-es világbajnokot. A 11. körben Gordon Shedden koccolta le a szalagkorlátot, miután Ma Csing-hua hátulról megtolta azt Audiját.

Girolami győzelmére azonban senki és semmi nem volt veszélyes. A nyitó futam győztese a második viadalt is behúzta a Hungaroringen, a dobogóra Vernay és Haglöf állhatott még fel. Michelisz a hajrában feladta a versenyt, és végül Tenke sem ért célba. Tassi azonban az előkelő nyolcadik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Győzelmének köszönhetően Girolami feljött a bajnoki összetett első helyére, de csak a több győzelme miatt áll előrébb, mint csapattársa, Esteban Guerrieri, akinek ugyanannyi pontja van.

Folytatás 17 órakor az utolsó, harmadik versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 2. VERSENY

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
3. Daniel Haglöf (svéd, Cupra)
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
...
8. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) feladta
Tenke Tamás (magyar, Cupra) feladta

A vk élmezőnye 5 futam után: 1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 90 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 90, 3. Björk (svéd, Lynk & Co) 70, 4. Vernay (francia, Audi) 62, 5. Tarquini (olasz, Hyundai) 54 ... 10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 28 ... 17. Tassi Attila (magyar, Honda) 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik