WTCR: Comte a pole-ban, Michelisz a negyedik sorban Szuzukában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 07:46
null
Comte volt a leggyorsabb az első szuzukai időmérőn (Fotó: AFP)
Aurélien Comte indulhat a pole pozícióból az első versenyen a túraautó-világkupa (WTCR) szuzukai állomásán. Michelisz Norbert a 8. lett, míg Szabó Zsolt a 24., Nagy Norbert a 25. helyen zárta az első kvalifikációt Japánban.

 

A magyar idő szerint péntek hajnalban rendezett két szabadedzéssel vette kezdetét a WTCR szuzukai hétvégéje – az elsőn Mat'o Homola, a másodikon Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb. Michelisz Norbert az 5. és a 11. helyen végzett a két tréningen. A Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert és Szabó Zsolt mindkét edzést a mezőny legvégén zárta.

A mezőnyben egyébként két változás történt az előző, vuhani hétvégéhez képest. Az Alfa Romeóval versenyző Mulsanne-istálló egyik autóját már nem Fabrizio Giovanardi, hanem Luigi Ferrara vezeti, a Boutsen Ginion Racingnél (Honda) pedig bemutatkozott a WTCR-ben Tiago Monteiro, akinek versenyzői karrierje bő egy évig szünetelt egy teszten elszenvedett baleset és az azt követő felépülése miatt.

Szuzukában mellesleg egy újabb lebonyolítás módot alkalmaznak, ami a hétvége programját illeti, ugyanis mindkét időmérőt pénteken rendezik. Az elsőn öt perccel a kezdés után máris lengetni kellett a piros zászlót, Homola ugyanis a négyes kanyarban nekiment a gumibálának. Az elem és a szlovák Peugeot-ja sem sérült meg jelentősen, így néhány perccel később folytatódhatott a kvalifikáció.

Michelisz a hatodik helyen nyitott, és ennél nem is sikerült előrébb kerülnie később. Az időmérő utolsó perceire hatalmas forgalom alakult ki a pályán, így sokan már nem is tudtak javítania az idejükön. A leggyorsabb Aurélien Comte volt, így a francia vághat neki a pole pozícióból az első versenyen.

A második helyről Kevin Ceccon, a harmadikrólEsteban Guerrieri várhatja a piros lámpák kialvását. Michelisz a 8. lett, amivel a második legjobb Hyundai-pilótának mondhatja magát az 5. leggyorsabb Gabriele Tarquini után. Szabó a 24., Nagy a 25. pozícióban zárta az időmérőt.

Mindez a magyar idő szerint holnap 7.05-kor rajtoló első futamra érvényes, de a WTCR szuzukai programja pénteken, 8.30-kor folytatódik a második időmérővel, mely a vasárnapi második és harmadik verseny rajtsorrendjét határozza meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZUZUKA, JAPÁN, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Aurélien Comte (francia, Peugeot) 2:11.536
2. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo) +0.107
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.172
4. Yann Ehrlacher (francia, Honda) +0.336
5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) +0.573

8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.722

24. Szabó Zsolt (magyar, Cupra) +2.675
25. Nagy Norbert (magyar, Cupra) +3.400

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik