H. L. 2020.10.11 15:24 Frissítve: 2020.10.11 15:33

WTCR: Catsburg győzött; Michelisz tizedik a harmadik versenyen

Nicky Catsburg nyert a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének harmadik futamán. Mögötte Jean-Karl Vernay futott be, míg a dobogó alsó fokára a pole pozícióból induló Nathanaël Berthon állhatott fel. Michelisz Norbert a 10. lett, míg a Zengő Motorsport versenyzői közül Mikel Azcona az 5., Kismarty-Lechner Gábor a 16. míg Boldizs Bence a 18. pozícióban zárt.

Michelisz a tizedik helyen zárt a harmadik versenyen (Fotó: DPPI)

 

A szombati időmérőn pole pozíciót szerző Nathanaël Berthon várhatta az élről a piros lámpák kialvását a harmadik és egyben utolsó szlovákiai versenyen. Mellőle Michelisz Norbert rugaszkodhatott el, míg a második sorban Nicky Catsburg és a második futamon győzedelmeskedő Tom Coronel foglalhatott helyet. A Zengő Motorsport versenyzői közül Boldizs Bence a 14., Mikel Azcona a 15., míg Kismarty-Lechner Gábor a 20. rajthelyet foglalhatta el. Az előző futamon balesetbe keveredő és kieső Tassi Attila nem indult el.

Berthon jól kapta el a rajtot, azonban az első kanyar után már Michelisz vezetett, igaz, csak pár pillanatig, hiszen a Catsburggel csatázó Hyundaiba hátulról beleszállt Jean-Karl Vernay. Michelisz majdnem beleállt a falba is, azonban szerencsére megfogta az autót – nem úgy, mint Gabriele Tarquini, aki a startot követően esett ki –, így versenyben maradt. A magyar az eset miatt a 13. helyre esett vissza, míg az élen Catsburg, Vernay, Berthon, Gilles Magnus és Esteban Guerrieri sorrend alakult ki az első ötösben. Hátrébb Azcona a 8. pozícióba lépett előre, míg Michelisz újabb pozíciót vesztett.

A Hyundai magyarja azonban nem adta fel, és először Petr Fulint, majd Aurélien Comte-ot utasította maga mögé, hogy aztán kemény csatába fogjon Yvan Mullerrel. Bár a francia kanyarokon keresztül tartotta magát, Michelisz végül elment melle, és 4 körrel a vége előtt átvette a tizenegyedik pozíciót.

Miközben hátrébb nagy csaták folytak, az élmezőny biztonságos távolságban követte egymást: Catsburg 2 másodperccel vezetett Vernay előtt, akit mögött további 1.6 szekundumra érkezett Berthon. Michelisz azonban rátapadt Yann Ehrlacher autójára, és az utolsó körben sikerült is előznie, így tizedikként szelte át a célvonalat.

Catsburg magabiztosan nyert, mögötte Vernay, illetve Berthon érkezett az első hármasban. A Zengő Motorsport versenyzői közül Azcona az 5., Kismarty-Lechner a 16. míg Boldizs a 18. pozícióban zárt.

Folytatás jövő héten a Hungaroringen!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 3. VERSENY

1. Nicky Catsburg (holland, Hyundai)
2. Jean-Karly Vernay (francia, Alfa Romeo)
3. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
16. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)
...
18. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
Tassi Attila (magyar, Honda) nem indult

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.