WTCR: A hazai pályámon az ilyen különösen fájó – Michelisz

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 19:31
null
Az első versenyen jobban végződött a helyezkedés Michelisz számára (Fotó: Meder István)
Összesen 21 ponttal zárták a magyar versenyzők a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjét. Michelisz Norbert ismét nagyon balszerencsés volt a második futamon, de idén sajnos már hozzászokott ahhoz, hogy a hétvégék végén tudja, többet hozhatott volna ki az adott versenyekből, ha végre a számára kedvezően alakulnak az események. Tassi Attila úgy érzi, jobban indult a második versenye, mint az első, míg Boldizs Bence éppen a záró viadalt találta nehezebbnek a Hungaroringen.

 

Az első versenyen sikerült kimaradnia a bajból Michelisz Norbertnek, s értékes pontokat szerzett, ám a második futamon már a rajtnál hatalmas hátrányba került. A Hyundai-pilótát Néstor Girolami lökte meg, ám nagyot küzdve a két pontot érő 14. helyig kapaszkodott vissza.

„Nyilván nem így szerettem volna befejezni a hétvégét – vallotta be a második összecsapást követően Michelisz. – A rajtom a közepesnél egy picit rosszabb volt, de az első kanyar felé éreztem, hogy a második vagy a harmadik hely környékén vagyok, aztán a féktávnál többen összeértünk. Én húztam a rövidebbet sajnos, és ezt borzasztóan sajnálom, nem is tudom, mit mondjak. Jó esélyem lett volna ma a dobogón végezni, és a hazai pályámon az ilyen különösen fájó. Nem tudom, mit lehetett volna másképpen csinálni. Ez a hétvégén ugyanolyan, mint eddig az összes az idén, azaz több potenciál volt benne. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de jó volt a hazai közönség előtt versenyezni.”

Girolami egyébként nem úszta meg büntetés nélkül az esetet. Erről bővebben ide kattintva olvashatnak!

Bár a szombati időmérő kevésbé sikerült jól Tassi Attila számára, a Honda versenyzője mindkét futamot pontszerző helyen fejezte be a Hungaroringen. Tassi szerint ennél sokkal többre nem lett volna képes.

„Sikerült jó rajtot vennem, és a helyezkedés is jobban ment, mint az első versenyen – mondta a magyar pilóta. – Valójában csak az első körben kellett helyezkednem, utána vonatozás alakult ki a végéig. Nagyon meleg volt, így egy nehéz futamon vagyok túl. A gumikat is elkoptattuk a végére, de ez volt a maximum, amit kihozhattam az autóból.”

A futamokon a 22. helyről rajtoló Boldizs Bence több pozíciót javított mindkét versenyen, az elsőn ráadásul közel volt a pontszerzéshez, de nem sikerült bravúr. Azt viszont mindenképp pozitívnak tartja, hogy a tegnapi naphoz képest vasárnap végre jól működött az autója.

„A második verseny sokkal nehezebb volt – emlékezett vissza Boldizs. – Valami még mindig hiányzik, de az autót már jónak éreztem. Este sokat gondolkodtam, hogy mi lehet az, és mi nem áll össze a tavalyi évhez képest. Nagyon nem vagyok elégedett, hiszen nagyon nem az ilyen helyeken szeretnék csatázni, ráadásul tavaly a szezon végén már hozzászoktam ahhoz, hogy a mezőny közepén tudok csatázni, ennek ellenére idén az utolsó helyeken vagyok. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvége, mert nem így indultam neki. Eszméletlenül vártam, és egy álmom vált valóra, hogy végre a hazai közönség előtt versenyezhettem.”

A vk élmezőnye 8 futam után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 103 pont, 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 101, 3. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 87, 4. Gilles Magnus (belga, Audi) 84, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 82, 6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 78 ... 11. Tassi Attila (magyar, Honda) 66 ... 14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 55 ... 20. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik