W Series: szoros befutót hozott a mogyoródi verseny

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 21:35
null
Alice Powell győzelmével ért véget a W Series magyarországi versenyhétvégéje (Fotó: AFP)
Alice Powell nyerte meg a W Series magyarországi versenyét. A brit pilóta mögött a bajnoki éllovas, Jamie Chadwick látta meg a kockás zászlót a Hungaroringen, harmadikként Beitske Visser ért célba.

 

Az F1-es, F2-es és F3-as mezőny mellett a W Series női versenyzői is összecsaptak ezen a hétvégén a Hungaroringen. A futamon Alice Powell rajtolhatott a pole pozícióból, mellőle Beitske Visser indulhatott. Harmadikként Nerea Martí vághatott neki a futamnak a szinte már teljesen felszáradt Hungaroringen.

A verseny a biztonsági autó mögött vette kezdetét, ám Martí már az első körben hibázott, s elsodorta a pálya menti egyik táblát. Emiatt veszített is egy pozíciót, ám amikor a kör végén repülőrajttal elengedték a mezőnyt, bemutatva egy még nagyobb kicsúszást, Martí visszaesett a mezőny legvégére.

Amint szabad volt a versenyzés, Powell megtartott az első helyet, ám Visser nagyon közel maradt a brit versenyzőhöz. Kicsivel később a bajnoki éllovas, Jamie Chadwick jött fel a harmadik pozícióba, majd Vissert is maga mögé utasítva már Powellt támadhatta volna, ha nem kellett volna pályára küldeni a biztonsági autót Emma Kimiläinen és Bianca Bustamante balesete miatt.

Az utolsó percekre aztán ismét szabad lett a pálya, s bár Powellnek a leintésig védekeznie kellett Chadwick ellen, végül rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen. A dobogóra még Chadwick és Visser állhatott fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik