H. L.
2023.05.27 16:27 Frissítve: 2023.05.27 20:05

TCR World Tour: Michelisz nyolcadik lett az első spái versenyen

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen szelte át a célvonalat a TCR World Tour Spa-Francorchamps-ban rendezett első versenyén. A biztonsági autós szakaszt is hozó futamon Yann Ehrlacher aratott győzelmet, mellette Néstor Girolami és Santiago Urrutia állhatott fel a dobogóra.

Michelisz pontszerző helyen zárta a spái első futamot (Fotó: Michelisz Norbert Facebook-oldala)

 

Michelisz Norbert a nyolcadik rajkockát szerezte meg a Spa-Francorchamps-ban rendezett időmérőn, míg a pole pozícióból Yann Ehrlacher rugaszkodhatott el.  A francia mellől Ma Csing-hua, míg a második sorból Néstor Girolami és Kobe Pauwels várhatta a rajtot, melynek időpontját közel fél órával elhalasztották az olasz Formula–4-es bajnokság versenyén történt piros zászlót okozó eset miatt, hiszen a hosszabb megszakítás miatt csúszott a program. 

A start nem alakult zökkenőmentesen: Ma el sem tudott indulni, így Ehrlacher könnyedén megtartotta a vezetést, mögé Girolami, Pauwels, Santiago Urrutia és Rob Huff sorrendben sorolt be az első ötös, míg Michelisz egy helyet javítva hetedikként haladt. 

A biztonsági autó már a második körben tett egy rövidebb látogatást a pályán, miután hátrébb több pilóta, köztük Mikel Azcona is balesetbe keveredett. A korlátozás után Ehrlacher meg tudta tartani a pozícióját, nem úgy, mint Michelisz, akire Frédéric Vervisch helyezett nyomást, és a negyedik körben meg is előzte őt.

Ehrlacher a következő körökben közel két másodperces előnyt épített ki az élen Girolami előtt, míg a mezőny hátsó felében Azcona igyekezett visszakapaszkodni a futam elején történt incidens után – a spanyol végül a 16. pozícióban zárt. 

Az élen már a hajrában sem történt változás, így Ehrlacher-t az első helyen intette le a kockás zászló. A francia mögött Girolami és Urrutia érkezett a dobogót érő helyeken, majd Pauwels és Huff tette teljessé az első ötöst. 

Noha a Hyundai magyar versenyzőjére a verseny második felében végig szorosan tapadt Thed Björk, végül sikerült megtartania a 12 pontot érő nyolcadik helyet. Michelisz a vasárnapi részben fordított rajtrácsos futamnak a harmadik rajtkockából vághat neki.

Folytatás vasárnap 11 óra 40 perckor a második versennyel.  

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.