Rali: ismert versenyzők gyermekei szálltak autóba

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 13:04
null
A neves versenyzők ezúttal csak kívülről figyelték gyermekeiket (Fotó: Korda Racing)
Apa, kezdődik! A gyerekek a pályán, a nagy versenyzők a pálya szélén – a körmüket rágva. A ralikrossz országos bajnokság utánpótlás-kategóriájában, a Hankook Racer-kupában ismert versenyzők csemetéi mérették meg magukat.

Turán, Bagaméri, Korda, Várkonyi – jól csengő nevek a raliban. Csakhogy ezen a hétvégén ők „partvonalra” kerültek, de nem bánták, hiszen a gyermekeikre irányult a figyelem. Turán Lotti, Korda Zsófia, Bagaméri Bálint és Várkonyi Bence első szárnypróbálgatásainak lehettek tanúi a szülők, és bőven volt ok hajtépésre, hiszen a ralikrossz az egyik leglátványosabb autós szakág, hatan rajtolnak el egyszerre egy-egy futamban, ami azt jelenti, hogy hatan próbálnak meg egyszerre befordulni az első kanyarba.

A legérdekesebb talán az volt, miként élték meg a versenyt a lányos apukák.

„Úgy izgultam, mint még soha életemben, ráadásul Zsófit az egyik futamban kiforgatták, és fájt a háta, úgyhogy kórházba is kellett vinni megfigyelésre, mert még kiskorú. Szerencsére nincs nagy baj, egyébként pedig csapatfőnöki szemmel azt láttam: a fiatalok ügyesek, vagányak, bátrak, de nyilván még bele kell tanulniuk ebbe a játékba”
– mondta a raliban és terepraliban egyaránt eredményes Korda Erik.

„Remegett a gyomrom minden rajtnál, és bevallom, egy kicsit szürreális is volt, hogy az én kicsi lányom egy autóversenyen indul, de nagyon szépen megállta a helyét – tette hozzá az idén is az abszolút ralibajnoki címért harcba szálló Turán Frigyes.Mi teljesen az alapoktól kezdtük, de Lotti nagyon szépen fejlődött, büszke vagyok rá, hogy bejutott az elődöntőbe. Ez az év a tanulásé, azt már megtanulta, milyen, amikor kiforgatják, mert kétszer is megtörtént vele.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik