I. SZ.
MTI
2023.09.20 12:58 Frissítve: 2023.09.20 14:01

Rali: a hónap végén először rendezik meg a Diósgyőr ralit

Szeptember végén rendezik meg az első Diósgyőr ralit, amely a HUMDA országos ralibajnokságban szereplő ORB2 és ORB3 mezőnyének, azaz a másod- és harmadosztálynak az idei záró futama lesz.

Illusztráció: MNASZ/Soós Attila Photography

A szervezők sajtóközleménye szerint az észak-magyarországi pályákon ugyanakkor ott lehetnek a magasabb kategória indulói is, nekik az esemény tesztelési lehetőséget biztosít.

A Miskolc környéki pályák 1987 óta 26 alkalommal voltak helyszínei raliversenyeknek, ezúttal viszont új rendező, az Észak Magyarországi Autó- és Motorsport Zrt. (ÉMAM) mutatkozik be, amelynek a lebonyolításban stratégiai partnere lesz a Diósgyőri VTK multisportklubja.

„Az újjáalakult Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetése partnert keresett ebben a régióban, ezért alakult meg ez a cég, amelynek célja feléleszteni a régi, nagy sikerű, több tízezer ember előtt zajló Miskolc és Zemplén ralikat egy olyan szakmai csapattal, amely korábban már bizonyított. Örülök, hogy ezen célunk eléréséhez az ország egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező sportklubja is csatlakozik. Szeretném a több mint 15 éves versenyrendezői tapasztalatommal segíteni a Zrt.-t és természetesen a régiót azzal, hogy színvonalas és élményekben gazdag autóversenyeket láthassanak a rajongók a jövőben” – idézte a közlemény Jacsó Tibort, az ÉMAM Zrt. vezérigazgatóját.

„A látványcsapatsportágak mellett az autósportnak, különösen a ralinak van hatalmas hagyománya Miskolc környékén. Ahogy már korábban is jeleztük, a DVTK szívesen vállal szerepet minden olyan tevékenységben, amely vonzóbbá teszi az észak-magyarországi régiót, és most örömmel veszünk részt a térség autósportjának újjáélesztésében. A DVTK Stadiont és Arénát a rajongóink már ismerik, de örülnénk, ha a technikai sportok szerelmeseinek is megmutathatnánk, hogy ideális központja lehetünk egy raliversenynek, hiszen itt egy helyen megvalósítható egy rajt-cél ceremónia, egy szervizpark vagy egy szurkolói zóna” – nyilatkozta Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója.

Az I. Diósgyőr ralit szeptember 29. és október 1. között rendezik.

2023.11.14 17:28:55

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Új Kia márkakereskedés és márkaszerviz az Üllői úton. (x)

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu