KOVÁCS NIKOLETT 2020.09.26 15:43 Frissítve: 2020.09.26 16:06

MotoGP: Morbidelli élete első pole-ja, a yamahások ma elvitték a show-t

Jó napot választott a Petronas csapat és Valentino Rossi a 2021-es szerződés aláírására és bejelentésére, hiszen az érintettek elfoglalták az első sort a holnapi Katalán Nagydíjra. Franco Morbidelli MotoGP-s karrierje során először rajtolhat az élről.

Franco Morbidelli MotoGP-s karrierje során először rajtolhat majd az élről (Fotó: AFP)

 

Morbidelli két tizeddel volt gyorsabb, mint csapattársa, Fabio Quartararo, ráadásul Jorge Lorenzo 2018-as pályacsúcsát is átadta a múltnak. Valentino Rossi harmadik helye talán a legnagyobb meglepetés az első sorban, de hogy tökéletes volt az időzítés, az biztos.

Nagy nevek maradnak majd ki a Q2-ből, hiszen többek között három 2020-as ducatis (Bagnaia, Miller és Dovizioso), a két LCR-es pilóta és Álex Rins sem volt elég gyors az első három szabadedzésen, hogy egyből bejussanak.

Végül Jack Millernek és Nakagami Takaakinak sikerült továbbjutnia a Q1-ből.

Az ausztrál nagyon mentett, legjobb Ducatisként zárt, mellőle Maverick Vinales és Johann Zarco rajtolhat.

A legjobb KTM-es, Pol Espargaró hetedikként, míg a suzukis Joan Mir nyolcadikként zárt.

Andrea Dovizioso csak a 17. helyen zárta a kvalifikációt, ami újabb nehéz futamot helyez kilátásba. A bajnokságban jelenleg élen álló olasz Brnóban a 18-ik pozícióból rajtolva csak a 11-ik helyig tudott feljönni.

Kategóriaváltás és pole pozíció

A Moto3-as kategória bajnokságának három éllovasa, Albert Arenas, Ogura Ai és John McPhee is a Q1-ben találta magát ma reggel. Arenasnak és McPhee-nek sikerült továbbjutnia az időmérő fő szakaszába Alonso López és Niccoló Antonelli mögött.

A pole pozíciót elég tetemes, hat tizedes előnnyel és új pályacsúccsal Tony Arbolino szerezte meg, Raúl Fernandez és Gabriel Rodrigo előtt.

Fernandez a leintés előtt embereset bukott a célra fordítóban, pedig nem is volt éles körön. És talán pont ez volt a probléma, hiszen gyorsan visszahűlnek a gumik a hűvösebb időben.

Card

Arenas a negyedik, McPhee a 12. rajthelyről indulhat holnap. Ogurának nehezebb dolga lesz a 24. helyről, de nem lehetetlen, hiszen sok felzárkózást és dobogós helyet láttunk már idén a rajtrács végéről.

Tony Arbolino ennél szebben nem is tudta volna megünnepelni a mai bejelentést, miszerint jövőre az IntactGP-nél folytatja Moto2-ben Thomas Lüthi helyén.

Tony Arbolino jövőre az IntactGP-nél folytatja Moto2-ben Thomas Lüthi helyén

 

Lüthi sem marad ülés nélkül, miután kétéves megállapodást írt alá a SAG Racing Teammel, így ő veszi át az Ajo KTM csapathoz távozó Remy Gardner helyét.

Lüthi sem marad ülés nélkül, miután kétéves megállapodást írt alá a SAG Racing Teammel

 

Ma azt is bejelentették, hogy míg Dennis Foggia marad a Leopard Racingnél jövőre, addig Jaume Masia helyére Xavi Artigas érkezik, aki jelenleg a csapat junior alakulatában versenyez a Spanyol Bajnokságban és vezeti az összetettet, 2018-ban pedig megnyerte a European Talent Cup-ot.

Végül a Moto2-es időmérő is befejeződött, itt az olasz Luca Marini érte el a legjobb időt, így ő indulhat vasárnap az élről.  

2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.

2020.10.09 11:29:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A magyar versenyző Szlovákiában visszatér a rajtrácsra, és címvédőként a dobogós helyekért akar küzdeni.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.