Kamion Eb: tömegbaleset a rajtnál, veszélyben a folytatás Kiss számára

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 20:51
A lehető legrosszabbul indult a kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének második futama Kiss Norbert számára. A Révész Racing magyar pilótája hatalmas balesetbe keveredett, és kérdéses, hogy a szerelői helyre tudják-e hozni a kamionját az éjszaka folyamán.
Nem mindennapi balesetet hozott a második futam a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
KÉPGALÉRIA ITT!
Nem mindennapi balesetet hozott a második futam a Hungaroringen (Fotó: Meder István) KÉPGALÉRIA ITT!

 

Hatalmas győzelmet aratott Kiss Norbert a kamion Eb első futamán, ám a Hungaroringen szombat este rendeztek még egy összecsapást, amelynek a Révész Racing versenyzője a nyolcadik helyről vághatott neki. A pole pozícióból André Kursim, mellőle Shane Brereton rajtolhatott.

A startnál nagy káosz alakult ki a mezőny több részén is, amiből többek között Kiss is nagyon rosszul jött ki. A magyar versenyző gépehatalmas károkat szenvedett el,míg a tömegbaleset következtében félbeszakították a viadalt.

Nagyjából félórás várakozás után újraindították a futamot, amelyen a mezőny igencsak megfogyatkozott létszámban vett részt. A győzelem végül Adam Lackóé lett, a dobogóra még André Kursim és Sascha Lenz állhatott fel.

Vélhetően egész éjszakán át tartó munka vár a Révész Racing szerelőire, de még így is kérdéses, hogy Kiss részt tud-e venni a hétvége hátralévő részében. A balesetről készült videót, illetve a magyar versenyző nyilatkozatát itt találják meg.

Folytatás vasárnap 9.10-kor a második időmérővel!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik