V. J./MTI
2023.09.24 15:50 Frissítve: 2023.09.24 21:45

Kamion Eb: címét megvédve ötödször Európa-bajnok Kiss Norbert

Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője, ezzel címét megvédve ötödször lett a kategória kontinensbajnoka.

 

Fotó: Kiss Norbi Média

Driftelve érkezett a kanyarokba. Így ünnepelte ötödik Európa-bajnoki címét Kiss Norbert, aki az idény eddigi összes versenyéhez hasonlóan ezúttal is elképesztő profizmussal kontrollálta azt a drámai futamot, amely a végső sikeréhez vezetett. Nem véletlen, hogy a boxutcába érve mindkét nagy riválisa, Jochen Hahn és Sascha Lenz is fejet hajtott előtte. Nem csak képletesen, tényleg odamentek, és meghajoltak a magyar pilóta előtt, aki az idén egyszerűen megállíthatatlan volt, vitán felül megérdemelte a címvédést. De lássuk, hogyan sikerült!

Kiss az első rajtkockából indult, ahogy az idén mindig, úgy tűnt, újabb rajt-cél győzelem van kilátásban, csakhogy André Kursim technikai hibája miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani, majd újraindítani a futamot. Az új rajtot Sascha Lenz kapta el jobban, és egy körön keresztül meg is tartotta a vezetést, igaz, nem lehetett nagy élmény számára, mert a magyar versenyző végig ott autózott a hátsó lökhárítóján. Lenz utóbb elmondta, nem akarta feltartóztatni Kisst, aki érezhetően gyorsabb volt, ráadásul az ötödik bajnoki címe felé száguldott.

„Különös pillanat ez, nagyon boldog vagyok      – nyilatkozta Kiss a célban.      – Szinte tökéletes szezonunk volt, és bár a harmadik futam elején elveszítettem a vezetést, jó tempónknak köszönhetően vissza tudtam szerezni, így győzelemmel ünnepelhetem az újabb bajnoki címet, amelyért nagy köszönet jár a csapatnak. A Révész Racing és a Révész család nagyon sok időt és energiát fektetett ebbe a szezonba, ebbe a bajnoki címbe, én pedig igyekeztem meghálálni a bizalmat. Mert hiába vagy bajnok, azért van rajtad nyomás, hiszen nem akarsz veszíteni. Én sem akartam, és igyekeztem a lehető legtöbb győzelmet aratni az idén is, ráadásul az utóbbi futamokon úgy kellett összehozni, hogy ne vállaljak fölösleges kockázatot. Egy szó, mint száz, sikerült, és én nagyon boldog vagyok!”

Antonio Albacete negyedik helye ráadásul azt is jelentette, hogy öt futammal a sorozat vége előtt a csapatbajnoki cím is az övék lett, ami szintén megér majd egy külön ünneplést. Azt már csak a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg:, hogy Kiss a negyedik, a fordított rajtrácsos versenyen is beleadott apait-anyait, és egy negyedik hellyel zárta a hétvégét. A legfontosabb azonban nyilván a bajnoki cím!T. A.

KAMION EB
7. FUTAM (Le Mans)

3. verseny:  1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:17.411, 2. Lenz (német, MAN) 5.407 másodperc hátrány, 3. J. Hahn (német, Iveco) 5.888 mp h. 4. verseny: 1. Luis Recuenco (spanyol, Iveco), 2. Hahn 0.494 mp h., 3. Albacete (spanyol, MAN) 1.371 mp h., 4. Kiss N. 1.886 mp h.
Az állás: 1. Kiss Norbert 361 pont – már Európa-bajnok     , 2. Hahn 277, 3. Lenz 236

2023.11.14 17:28:55

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Új Kia márkakereskedés és márkaszerviz az Üllői úton. (x)

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu