BÖRZÖLI BERNADETT 2020.02.15 19:49 Frissítve: 2020.02.15 21:03

Formula E: Lottereré a pole pozíció a mexikói futamra

André Lotterer szerezte meg a pole pozíciót a Formula E negyedik állomásán Mexikóvárosban. A német pilóta szűk egy tizedmásodperccel volt gyorsabb a második helyen végző Mitch Evansnél, a harmadik rajthely Pascal Wehrleiné lett.

André Lotterer indulhat az élről a Porschéval a mexikói futamon (Fotó: Twitter)

 

A harmadik hétvégén a negyedik időmérőt rendezték meg a Formula E-ben, Chile után Latin-Amerikában maradt a mezőny, és Mexikóvárosban csapott össze a pole pozícióért. A kvalifikáció lebonyolítása természetesen nem változott – négy csoportba sorolták a versenyzőket az aktuális bajnoki tabella alapján, s a hat leggyorsabb kört elérő pilóta ment tovább az úgynevezett superpole-ért.

Az első csoportba azok a versenyzők kerültek, akik eddig a legtöbb pontot szerezték. Stoffel Vandoorne, Alexander Sims, Sam Bird, Maximilian Günther, Lucas di Grassi és Oliver Rowland csapott össze elsőként a még nem éppen felgumizódott pályán. A második csoportot Antonio Félix da Costa, Mitch Evans, André Lotterer, Edoardo Mortara, Nyck de Vries és Pascal Wehrlein alkotta.


Harmadikként Robin Frijns, James Calado, Jean-Éric Vergne, Felipe Massa, Jérome D'Ambrosio és Daniel Abt következett. Az utolsó pilóta azonban nem vett részt az időmérőn, mert a második szabadedzésen nagy balesetet szenvedett, és kivizsgálásra a helyi kórházba szállították.

A negyedik csoportba Brendon Hartleyt, Nico Müllert, Sébastien Buemit, Oliver Turveyt, Neel Janit és Ma Csing-huát sorolták be. Turvey számára azonban nem alakult túl jól a szakasz, ugyanis eltalálta kissé a falat, és az utolsó helyen végzett – ha nem számoljuk Abtot, aki részt sem vett az időmérőn.


Miután az összes csoport teljesítette a maga fordulóját, Evans, De Vries, Lotterer, Wehrlein, Buemi és Bird végzett az első hat helyen, vagyis nekik volt lehetőségük a szuperpole elhódítására. Először Bird teljesítette a maga körét, s 1:08.444-gyel állította fel a „legyőzendő időt”. Utána Buemi próbálkozhatott, aki szűk egy tizedmásodperccel volt gyorsabb Birdnél, de az utánuk következő Wehrlein mindkettőjüknél jobb kört tudott összerakni.

Lotterer azonban könnyedén maga mögé utasította mindhárom versenytársát, és már csak De Vries vagy Evans akadályozhatta volna meg a pole elhódításában. Előbbinek ez nem sikerült, és végül Evans köre is elmaradt 0.063 másodperccel Lottererétől, így a németé a szuperpole a mexikóvárosi versenyre.

Folytatás magyar idő szerint 23 órakor a futammal!

FORMULA E
MEXIKÓ, IDŐMÉRŐ

1. André Lotterer (német, Porsche) 1:07.922
2. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) +0.063
3. Pascal Wehrlein (német, Mahindra) +0.278
4. Nyck de Vries (holland, Mercedes) +0.292
5. Sébastien Buemi (svájci, Nissan) +0.442
6. Sam Bird (brit, Virgin) +0.522

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”

2020.11.20 11:16:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország. (x)