F3: Leclerc nyert; Tóth 25. az első zandvoorti versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 11:19
Arthur Leclerc aratott győzelmet a Formula–3 zandvoorti versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Logan Sargeant és Ivasza Ajumu szelte át a célvonalat, míg Tóth László a 24. pozícióban zárt. 

Amaury Cordeel zárt a 12. helyen a pénteki időmérőn, aminek értelmében ő vághatott neki az élről az első szombati versenynek Zandvoortban. Mellőle Logan Sargeant rugaszkodhatott el, míg a második sorban az F1-ben versenyző Charles Leclerc öccse, Arthur, valamintIvasza Ajumu foglalhatott helyet. Amaury Cordeel zárt a 12. helyen a pénteki időmérőn, aminek értelmében ő vághatott neki az élről az első szombati versenynek Zandvoortban. Mellőle Logan Sargeant rugaszkodhatott el, míg a második sorban az F1-ben versenyző Charles Leclerc öccse, Arthur, valamintIvasza Ajumu foglalhatott helyet.

A bajnokságot vezető és a kvalifikáción pole-t szerző Dennis Hauger a 12., míg a magyar induló Tóth László a 28. rajtkockából kezdhette meg a 24 körös versenyt.

Cordeel számára nem alakultak jól az első méterek, hiszen amellett, hogy elvesztette a vezetést, ki is forgott, és a mezőny végére esett hátra. A harmadik pozícióból induló Leclerc azonban jobb kezdésről nem is álmodhatott, a monacói külső íven két pilótatársát is maga mögé utasította, és az élre állt.

Leclerc-re ezt követően még nehezebb feladat várt, Sargeant ugyanis nem vétette szem elől, és szorosan tapadt rá. Noha a monacóira óriási nyomás nehezedett, és néhány kisebb hibát is elkövetett, Sargeant nem igazán került előzési helyzetbe.

A 16. körben aztán teljesen eltűntek a különbségek, miután Johnathan Hoggard és Hunter Yeany ütközése miatt a pályára kellett hajtania a biztonsági autónak. A bajnokságot vezető Hauger ekkor a 9., míg Tóth a 25. pozícióban haladt.

A verseny 4 körrel a vége előtt folytatódhatott, Leclerc jól kapta el az újraindítást, míg mögötte nagy csatározás után változatlan sorrendben érkezett Sargeant és Ivasza. Az élmenők sorrendje ezt követően már nem is változott: Leclerc a második győzelmét aratta a sorozatban.

Az éllovas Hauger eközben újabb pozíciókat javítva a 7. pozícióban látta meg a kockás zászlót, míg Tóth a 25. helyen szelte át a célvonalat.

Folytatás 17 óra 55 perckor a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik