F3: Hauger az 1., Tóth a 26. lett a barcelonai záró futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.09. 12:54
null
Dennis Hauger rajt-cél győzelmet aratott az utolsó futamon Barcelonában (Fotó: DPPI)
A pole pozícióból induló Dennis Hauger aratott győzelmet a Formula–3-as idénynyitó versenyhétvége főfutamán. A második helyen Jack Doohan, harmadikként Matteo Nannini látta meg a kockás zászlót Barcelonában. Tóth László a 26. pozícióban zárta az első forduló záró versenyét.

 

A 2021-es idényre kissé átalakították a versenyhétvégék programját, s már nem kettő, hanem három futamot rendeznek fordulónként. A főfutam – amelyen a legtöbb pontot szerezhetik a versenyzők – rajtsorrendjét a pénteki időmérő határozza meg, és ennek megfelelően Dennis Hauger vághatott neki az élről a hétvége utolsó viadalának.

A norvég versenyző mellől Jack Doohan várhatta a piros lámpák kialvását, Tóth László ennek a futamnak is a 27. pozícióból vághatott neki. Hauger kicsit beragadt a rajtnál, az egyes kanyar felé menet nagy volt a csata az első helyért. Haugernek sikerült leküzdenie a kezdeti lendülethátrányt, s végül meg tudta tartani a vezetést. Mögé Victor Martins és Matteo Nannini zárkózott fel, Doohan két pozíciót bukott az első körben.

Az ausztrál versenyző később megkezdte a felzárkózást, s a fél távra már vissza is kapaszkodott a második helyre. Hauger azonban folyamatosan növelte az előnyét az élen, és ekkor már közel három másodperccel autózott Doohan előtt, aki bár próbált közelebb kerülni a norvég ellenfeléhez, csak minimálisan tudta csökkenteni a lemaradását.

Hauger végül magabiztosan szerezte meg F3-as pályafutása első győzelmét, amivel átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben. A dobogóra Doohan és Nannini állhatott fel mellé, pontot szerzett még Martins, Clément Novalak, Frederik Vesti, Caio Collet, Logan Sargeant és Roman Stanek. Tóth a 26. helyen látta meg a kockás zászlót az első F3-as versenyhétvégéjének záró futamán.

Folytatás június 25–27-én a Formula–1-es Francia Nagydíj hétvégéjén!

A bajnokság élmezőnye 3 futam után: 1. Dennis Hauger (norvég, Prema) 34 pont, 2. Olli Caldwell (brit, Prema) 32, 3. Clément Novalak (francia, Trident) 28, 4. Victor Martins (francia, MP Motorsport) 24 ... 29. Tóth László (magyar, Campos) 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik