F3: Austin helyett Szocsiban lesz az idényzáró

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 17:23
null
Szocsiban dől el, ki lesz az F3-as bajnok 2021-ben (Fotó: AFP)
Módosították a Formula–3-as versenynaptárt az utolsó fordulót illetően. A korábban tervezettel ellentétben az idényzárót nem a Formula–1-es Amerikai Nagydíj hétvégéjén, Austinban rendezik, hanem az Orosz GP betétprogramjaként Szocsiban.

 

Hét fordulóra és 21 versenyre tervezték a 2021-es versenynaptárt a Formula–3-ban, és ezt annak ellenére is tartani szeretnék, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt veszélybe került a Formula–1 tengerentúli futamainak a megrendezése.

Eredetileg az Egyesült Államokbeli Austinban zárult volna az F3-as szezon október végén, de a legfrissebb bejelentések szerint az utolsó három versenyre az Orosz Nagydíj hétvégéjén, Szocsiban kerül sor. Ezzel a tervezettnél egy hónappal hamarabb ér véget az F1 egyik betétsorozatának idénye, ráadásul idén először rendeznek ugyanazon a hétvégén F2-es és F3-as futamokat.

Jelenleg Zandvoortban versenyez az F3-as mezőny – öt futammal a vége előtt Dennis Hauger vezeti a bajnoki összetettet. A Prema norvég versenyzőjének az előnye 24 pont Jack Doohannel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik