Munkatársunktól 2020.05.08 15:06 Frissítve: 2020.05.08 15:06

E-sport: profi bajnokság profi autóversenyzők részvételével

A kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, a túraautós Nagy Dániel, Tassi Attila és Szabó Zsolt is megméreti magát a Nemzeti SIM Ligában.

Remekbe szabott teszttel kezdődött a Nemzeti SIM Liga (Fotó: TRP Hungary)

 

Profi szimulátorbajnokság, profi autóversenyzőkkel – egy remekbe szabott „teszttel” kezdődött a Nemzeti SIM Liga, amelynek első „éles” fordulóját most szombaton rendezik meg, s amelynek indulói között találjuk majd többek között a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet, a túraautós Tassi Attilát, Nagy Dánielt és Szabó Zsoltot, a ralikrosszos Marton Gergelyt és a formulaautós Hefler Róbertet.

Hogy miben más ez az autós e-bajnokság, mint a többi sorozat?

Egyrészt a platform okán, hiszen az iRacing a legélethűbb szimulátor – ezen gyakorol év közben Max Verstappen és Lando Norris –, vagyis szinte valós versenykörülmények között mérethetik meg magukat az indulók, másrészt a hat héten át zajló bajnokság során izgalmas nyereményekért harcolhatnak több, mint 1 millió forint értékben.

A stúdióban Szujó Zoltánék elemeznek (Fotó: TRP Hungary)

A stúdióműsorban Szujó Zoltán, valamint a Formula–1-es Alfa Romeo e-sport pilótája, Bereznay Dániel elemez, de beszáll Matics Zsolt, a Fit4Race versenyfelkészítő program alapítója, sőt, néhány korábbi és mai autóversenyző is.

A Nemzeti SIM Liga tesztversenye jól sikerült (ahogyan a csatolt rövid promó-videóból is kiderül), az igazi, a tétre menő küzdelem azonban most szombaton kezdődik. A sorozat promótere a kamion Európa-bajnokságot és a rali Európa-bajnokság hazai futamát jegyző TRP Hungary, és szakmai támogatóként megjelenik a Nemzeti Gaming és E-sport Sportszövetség, amely segített a versenykiírás elkészítésében és a szabályalkotásban is.

A menetrend a következő: minden héten kedden, szerdán és csütörtökön zajlik a kvalifikáció, amely alapján a legjobb harminc részt vehet a szombati időmérőn és a döntő futamokon. A hat forduló eredménye alapján az összetett pontverseny első három helyezettje a Fit4Race felajánlásában értékes fizikai felmérések és képzési csomagok találnak gazdára, de minden forduló után jár nyeremény a legjobbaknak.

A Nemzeti SIM Liga szabályzatát és versenykiírását itt megtalálja!

2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.

2020.10.09 11:29:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A magyar versenyző Szlovákiában visszatér a rajtrácsra, és címvédőként a dobogós helyekért akar küzdeni.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.