MOB: sikeresen zárult a Városi sportágak olimpiai selejtezője

Vágólapra másolva!
2024.06.25. 12:32
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (középen) is Budapestre látogatott (Fotó: mob.hu)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Gyulay Zsolt szerint Budapest megint jelesre vizsgázott, miután a múlt héten otthont adott a városi sportágak olimpiai selejtezője második állomásának a Ludovika Campuson.

A MOB a keddi közleményében kiemelte, hogy öt kontinens 120 országának összesen 450 sportolója mérte össze tudását a magyar fővárosban a BMX freestyle park versenyszámában, falmászásban, gördeszkában és bréktáncban. Az esemény nézőcsúcsot hozott, a négynapos rendezvényre összesen több mint 60 ezer látogató érkezett, vasárnap teljesen megtelt a park, rövid időre többször is le kellett zárni. Budapesten ezzel nagyobb volt az érdeklődés, mint a 26 millió lakosú Sanghajban – emelte ki a MOB.

„A budapesti világeseményt 128 országban közvetítette a televízió, a világ legnagyobb tévétársaságai és hírügynökségei jöttek Budapestre tudósítani. A világszerte népszerű külföldi sportolók több mint százmillió embert értek el Budapestet és a versenyt dicsérő organikus közösségi média posztjaikban. Az esemény tízezer vendégéjszakával járult hozzá a budapesti turizmus sikeréhez” – áll a közleményben.

A budapesti verseny az utcai sportok ötkarikás selejtezősorozatának számító OQS második állomása volt, a sportolók a sanghaji megmérettetés után érkeztek Budapestre, ahol a kísérőprogramoknak köszönhetően végig fesztiválhangulat uralkodott. Legjobb magyarként Kempf Zoltán bejutott a BMX freestyle döntőjébe és a tizenegyedik helyet szerezte meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményében Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Budapestre látogató elnöke gratulált Budapestnek, szerinte nagyszerű volt a hangulat, Gyulay Zsolt pedig így fogalmazott:

„Újabb nagy magyar olimpiai sikernek lehettünk tanúi, Budapest megint jelesre vizsgázott. Azt látjuk, hogy a nemzetközi olimpiai mozgalom képes a folyamatos megújulásra, és ezt a megújulást ma az utcai sportok olimpiai térfoglalása jelenti. Ezzel eleven, szoros kapcsolatot teremtünk a digitális generációkkal, izgalmassá tesszük az olimpiai versenyeket a legfiatalabbak számára is. A világ legjobbjai versenyeztek nálunk és ez a négy nap igazi családi fesztivál is volt, amelynek keretében az utcai sportokat és sok más sportot is kipróbálhattak, gyakorolhattak kicsik és nagyok, kezdők és haladók. Aktív szurkolói élményt nyújtottunk a város szívében. Az eseménnyel a magyar sport és sportdiplomácia tovább erősödött. Nagyon köszönöm a szervezők és a megint csodálatos önkéntesek munkáját!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik