Vívás: két női tőrözőnk a tbiliszi vk főtábláján

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:53
Pásztor Flóra a főtáblán folytathatja (Fotó: Nemzeti Sport)
Hét magyar lépett pástra a női tőrözők tbiliszi világkupa-viadalának pénteki selejtezőjében, Pásztor Flóra és Kondricz Kata szombaton a főtáblán folytathatja.

Az olimpiai kvalifikáció lezárult, innentől a világranglistás pozíciók javítása, vagy éppen azok megerősítése a legfontosabb feladat – a női tőrözők csapatban nem harcolták ki a párizsi részvételt, Pásztor Flóra azonban ott lesz a francia fővárosban, és ott van Tbilisziben is, hat másik magyarral egyetemben.

A világkupaverseny pénteki selejtezője után jó hír, hogy Pásztor folytathatja a legjobb 64 között, vagyis a legfontosabb feladatot szem előtt tartva „dolgozik”, és még az sem törte össze, hogy a csoportkörben egyetlen asszót veszített el, azt is 5:4-re, és emiatt kellett az egyenes kieséses szakaszban is vívnia. Szerencsére csak egy meccset, azt meg simán megnyerte. 

Vele ellentétes utat járt be Kondricz Kata, aki ugyancsak szenvedett a csoportasszók során, mindössze kettőt nyert meg, négyszer veszített, így aztán rá két kanyar is várt a „darálóban”, ám Kondricz állta a sarat, győzött mind a kétszer, így is ő pástra léphet szombaton a főtáblán. 

A többi magyar azonban nem: Nekifor Erika már a csoportkörök után kiszállt a versenyből, Mohamed Aida, Pöltz Anna, Papp Jázmin és Lupkovics Dóra a 64 közé jutásért kapott ki. 

VILÁGKUPAVERSENY, TBILISZI 

TŐR
Nők, egyéni
A csoportmérkőzéseken
Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség, Mohamed Aida 5/1, Pöltz Anna 3/2, Papp Jázmin 3/2, Lupkovics Dóra 3/3, Kondricz Kata 2/4, Nekifor Erika 1/5
A 96 közé jutásért: Kondricz–Fang (kanadai) 15:11
A 64 közé jutásért: Pásztor–Csaszovnyikova (orosz) 15:5, Kondricz–Recher (francia) 15:8, Cipressa (olasz)–Lupkovics 15:8, Jeglinska (lengyel)–Mohamed 15:12, Hong Sze Na (dél-koreai)–Pöltz 14:13, Umecu (japán)–Papp 15:12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik