Sipőcz megsérült, 11 magyar indul a zágrábi olimpiai kvalifikációs Eb-n

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 10:16
Sipőcz Richárd megsérült (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A nehézsúlyú Sipőcz Richárd sérülése miatt csak tizenegy versenyzőt nevez a Magyar Judoszövetség (MJSZ) a jövő csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő zágrábi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság egyéni küzdelmeire.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a győri Széchenyi Egyetem SE hétszeres utánpótlás Európa-bajnoka, Sipőcz Richárd a linzi Grand Prix-viadalon az első fordulóban a bahreini Azamat Csocsajev ellen olyan balszerencsésen esett a vállára, hogy ízületi sérülést szenvedett. Akkor még nem érzékelte, hogy nagy a baj, végigküzdötte a találkozót – Csocsajev végül leszorítással nyert –, de a 23 éves dzsúdós azóta harcképtelen.

„Győrben kezelik, eddig nem tehetett mást, gyógytornázott, talán ezen a héten már elkezdhet futni – mondta edzője, Hangyási László.A visszatérést nem lehet siettetni, még akkor sem, ha ilyen kiélezett a helyzet az olimpiai kvalifikációs sorozatban. Az utolsó, asztanai Grand Slam-versenyre elküldtük a nevezését, de elképzelhető, hogy csak május végén a dohai világbajnokságon léphet tatamira.”

A férfiaknál így nem lesz minden súlycsoportban magyar induló az Eb-n, a nőknél pedig három kategóriában képviselik a magyar színeket. A kontinenstorna utolsó napján, a vegyes csapatversenyben is indul a magyar válogatott, ebben a fiatalok kapnak lehetőséget.

A MAGYAR CSAPAT
Férfiak
60 kg: Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), 66 kg: Pongrácz Bence (VSD), 73 kg: Szegedi Dániel (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), 81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC), 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC), 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE)

Nők
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK), 63 kg: Özbas Szofi (BHSE), 70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE)

Csapatverseny
73 kg: Szegedi Dániel, Pongrácz Bence, 90 kg: Gőz Roland (MTK Budapest), Sáfrány Péter, +90 kg: Dobos Levente (Ledényi JI), 57 kg: Gyertyás Róza, 70 kg: Czerlau Jennifer (Miskolci VSC), +70 kg: Sági Nikolett (KSI SE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik