Az Ecseki, Madarász páros első kvótaesélye elúszott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 17:48
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk pénteken újra megpróbálja kiharcolni az olimpiai részvételt (Fotó: WTT)
A havirovi vegyes páros olimpiai selejtező 1. táblájának elődöntőjében az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős 4:1-re kikapott az észak-koreai Ri Dzsong Szik, Kim Kum Jong duótól, így a mieink a verseny első szakaszában nem szereztek kvótát, a pénteki második szakaszban azonban újabb esély kínálkozik.

Az első meccs pozitívuma az volt, hogy miután a 2:0-s vezetésünk után a csehek 3:2-re fordítottak, az Ecseki, Madarász párosunk nem esett szét, volt ereje megújulni” – mondta férfiválogatottunk szövetségi kapitánya Lindner Ádám, miután a havirovi vegyes páros olimpiai selejtező 1. táblájának negyeddöntőjében a mieink óriási csatában 4:3-ra legyőzték a cseh Jan Valenta, Zdena Blasková duót. A továbbjutásért alaposan megdolgozó Ecsekiékre alig több mint két órányi pihenő után még nagyobb kihívás várt, az elődöntőben ugyanis az észak-koreai Ri Dzsong Szik, Kim Kum Jong kettőssel kellett megmérkőzni. A mieink negyedik helyével szemben az ázsiaiakat a rajt előtt a 21. helyen emelték ki, ami messze áll a realitástól: az észak-koreaiak csak ritkán szerepelnek nemzetközi versenyen, így értékelhető eredmény híján a világranglistán sem a tudásuknak megfelelő pozíciót foglalják el.

Nagyon jók, de nem verhetetlenek” – foglalta össze véleményét az észak-koreaiakról tömören a kapitány a kezdés előtt, s a mérkőzés tulajdonképpen végig ezen megállapítás jegyében telt. A szorosan elvesztett első szett után a másodikat simán hozták a mieink, s a folytatásban is volt még esély, hiszen 1:2-nél a negyedik etapban többször is játszmalabdához jutott a magyar kettős, ám a lehetőségeikkel jobban sáfárkodó ázsiaiak végül nemcsak azt a szettet, az összecsapást is megnyerték.

Egy esély tehát elúszott, ám még nincs veszve semmi, hiszen a ma esti programban kvótát szerző két páros kivételével holnap újabb két egyenes kieséses táblára kerül a mezőny. S azt se feledjük, hogy a jó világranglista-helyezésnek köszönhetően a mieink számára még lehet egy „menekülő út”: ha ugyanis a két nap során legfeljebb két olyan duó szerez kvótát, amely Ecsekiék mögött áll a ranglistán, meglehet a párizsi repülőjegy.

VEGYES PÁROS OLIMPIAI SELEJTEZŐ, HAVIROV
Első szakasz. 1. tábla
Elődöntő:
Ri Dzsong Szik, Kim Kum Jong (észak-koreai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 4:1 (12, –4, 7, 14, 5)
Robles, Xiao (spanyol)–Gárdos, Polcanova (osztrák) 4:1 (–8, 5, 2, 4, 8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik