A vitorlázó Érdi Mária értékes győzelmet aratott Mallorcán

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.06. 17:59
Fotó: Érdi Mária Sajtó
A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte meg az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók mallorcai világkupa-állomásán.

 

A magyar szövetség közösségi oldala szerint az MVM SE világ- és Európa-bajnok sportolója 14 pontos előnnyel várta az 53. Trofeo Princesa Sofia szombati éremfutamát, ott kilencedik lett, ami elég volt neki az aranyérem megszerzéséhez.

„A Trofeo Princesa Sofia az egyik legrangosabb vitorlásverseny, nagyon boldog vagyok, hogy én lehetek az első magyar, aki megnyerte. Hosszú és fárasztó hét van mögöttem. A vk elején a szél eleinte erős volt, aztán a végére legyengült, de sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkalmazkodnom. A következő versenyem Hyèresben lesz, ahol szintén vk-állomáson ülök hajóba” – értékelt röviden Érdi Mária.

A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a dobogón a brit Matilda Nichollst. A mezőnyben ott volt a két legutóbbi olimpia aranyérmese is: Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom a 11., míg a riói győztes, a holland Marit Bouwmeester a 18. lett.

Az ILCA 7 hajóosztályban az ugyancsak olimpiai kvótás Vadnai Jonatán 25. lett.

A hétfő óta tartó vk-verseny programja az olimpiai szisztémát követte, vagyis tíz futam és az éremfutam eredményei alapján alakult ki a végeredmény.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik