Vívás: Dósa Dániel olimpiai kvótát szerzett!

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 16:28
Dósa Dániel (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Már az első kör után eldőlt: Dósa Dániel egyik riválisa, a spanyol Carlos Llavador kikapott a 64 között a tőrözők washingtoni Grand Prix-viadalán, így a magyar fiú már biztosan kvótás.

 

 

Dósa Dániel megnyerte első asszóját a tőrözők washingtoni Grand Prix-versenyén vasárnap a 64 között, ám fél szemmel természetesen az ellenlábasaira figyeltünk, hiszen a magyar fiú mellett a spanyol Carlos Llavadornak és a cseh Alexander Choupenitchnek maradt esélye az európai kvóta megszerzésére – azon országok, amelyek az adott fegyvernemben nem kvalifikáltak csapatban, egyéniben egy indulási jogért harcolhatnak, s kontinensenként két-két kvóta talál így gazdára.

Washingtonban a kvalifikációs időszak utolsó versenyén már az első kanyar után kiderült, hogy a végül a nyolcaddöntőig jutó Dósa és Choupenitch utazhat a párizsi olimpiára, hiszen Llavador – egyetlen tussal – kikapott.

GRAND PRIX-VERSENY, WASHINGTON
Tőr. Egyéni. Férfiak. A 32 közé jutásért: Dósa–Lechner (osztrák) 15:6. A 16 közé jutásért: Dósa–Spoljar (horvát) 15:10. Nyolcaddöntő: Lefort (francia)–Dósa 15:12. Nők. A 32 közé jutásért: Pásztor–Budenko (ukrán) 15:4, Cseung (hongkongi)–Kondricz 15:12, Cristino (olasz)–Mohamed 15:11, Batini (olasz)–Lupkovics 15:8. A 16 közé jutásért: Volpi (olasz)–Pásztor 15:11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik