Asztalitenisz: a vb oldala kiemelten foglalkozik férficsapatunk bravúrjával

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 08:33
Lakatos Tamás fonákjai (is) sokat értek a belgák elleni győztes rangadón (Fotó: WTT)
A magyar férfiválogatott kedd esti belgák elleni bravúros győzelme még szerdán is téma volt az asztaliteniszezők puszani csapat-világbajnokságán.

Túlzás nélkül állítható, a puszani csapat-világbajnokság férfimezőnye egy emberként figyelte a kedd esti Magyarország–Belgium találkozót. Nem feltétlenül azért, mert mindenki erre az összecsapásra volt kíváncsi – bár nyilván akadtak, akik igen –, az érdeklődés fő oka az volt, hogy mivel ez a meccs a 1. csoport harmadik továbbjutó helyéről döntött, az egyenes kieséses szakasz sorsolásával meg kellett várni a magyar–belga végét.

Este 10 után már csak e két együttes gyűrte egymás a versenynek otthont adó Kiállítási Központban, s majdnem 11 óra volt, amikor Lakatos Tamás az utolsó, egyben magyar győzelmet jelentő pontot is megszerezte Cedric Nuytinck ellen – a sorsolás csak ezt követően fél 12 körül kezdődött…

A mérkőzéssel a WTT honlapja is foglalkozik, kiemelve a drámai fordulatokat – a magyar válogatott 2:0-ra vezetett, a belgák kiegyenlítettek, ezt követően zárta le Lakatos a párharcot –, s azt, hogy a világranglistás helyezések alapján előzetesen esélytelenebbnek tartott magyar csapat milyen remek játékkal lepte meg a belgákat. A szerző igazi hullámvasúthoz hasonlította a mérkőzést, hiszen a mieink kezdtek jobban, aztán az ellenfél visszakapaszkodott, a drámai végjáték azonban a magyar csapat sikerét hozta, majd kiemeli, hogy a mindent eldöntő utolsó találkozón Lakatos a világranglistán 197 hellyel előrébb jegyzett Nuytinckot győzte le – mint írja, a sport nem a papíron dől el.

„Ez nagy eredmény számunkra. Természetesen az volt a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, s örülünk, hogy a harmadik hely megszerzésével ez sikerült. Nagyon nehéz, idegtépő mérkőzés volt, de egymásért küzdöttünk, egységesek voltunk, ami döntőnek bizonyult” – idézi az oldal Lakatost.

EMLÉKEZTETŐ
56. ASZTALITENISZ CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
Férfiak. 1. csoport
Magyarország–Belgium 3:2
Szudi Ádám–Nuytinck 3:1 (–6, 5, 8, 7)
Lakatos Tamás–Rassenfosse 3:2 (4, –4, –5, 5, 5)
Majoros Bence–Allegro 0:3 (–10, –6, –6)
Szudi–Rassenfossen 2:3 (3, –8, 5, –9, –6)
Lakatos–Nuytinck 3:1 (–6, 9, 4, 7)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik