Sportrádió: Nem érintett rosszul, hogy nem futhattam – Baji az atlétikai vb-ről

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.03. 22:22
null
<em>Baji Balázs volt a Sportrádió vendége (Fotó: Sportrádió)</em>
A Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélgetett Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese. A világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi gátfutó a tavaly augusztusi atlétikai vb-n szerzett tapasztalatok mellett azt is elmondta, milyen elv alapján tervezték újra a különböző sportágak támogatását.

„A vébét megelőző egy-két napban volt a legnehezebb, amikor már minden a helyére került. Akkor lementem a 110 méteres gátfutás rajtjához, és végig sétáltam a célegyenest, nagyot kellett nyelnem, hogy ezt feldolgozzam, de utána már nem érintett rosszul, hogy nem futhattam. (...) Azért irigykedve néztem a hazai sportolókat, hogy micsoda szeretetet és támogatást kaptak” – fogalmazott Baji Balázs, majd hozzátette, hogy a magyar atlétika népszerűségén óriásit dobott az augusztusi világesemény. A korábbi atléta emellett új szerepköréről is beszélt.

„Az adott sportág eredményei az egyik legfontosabb produktum, de önmagában ezzel nem lehet teljes értékűen egy adott szövetség teljesítményét értékelni. Ott van a szervezeti struktúra megítélése, a különböző határidők betartása, a versenyrendszer kiforrottsága, valamint az egymást követő évek tendenciáját is figyelni kell” – sorolta Baji, majd elmondta, hogy az olimpiai éremesélyek alapján öt kalapba kerülnek a sportágak, s ez is meghatározza a támogatások mértékét és módját.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik