Birkózás: Bacsa szerint hat-hét súlycsoportban van még reális esély kvótaszerzésre

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 09:34
null
Bacsa Péter (Fotó: Árvai Károly, archív)
Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének ügyvezető alelnöke szerint hat-hét súlycsoportban van még reális esély a kvótaszerzésre az idei párizsi olimpiára.

 

Az 53 éves sportvezető a hazai szövetség honlapján elmondta, hogy „iszonyatos harc zajlik a kvalifikációért”, de abban bízik, hogy a hátralévő két versenyen a hat-hét lehetőségből kettő-néggyel élnek a magyar birkózók.

„A legfontosabb természetesen a kvalifikáció. Súlycsoportonként nagyjából még nyolc-tíz birkózó érhet oda Párizsba, hat-hét kategóriában mi is ide tartozunk, tehát aki ott szeretne lenni, annak egy-két bravúrt biztosan be kell mutatnia” – hangsúlyozta Bacsa Péter, majd a párizsi szerepléssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tokiói játékokon elért egy-egy arany- és ezüstéremmel, valamint két ötödik hellyel a francia fővárosban is elégedett lenne.

Az áprilisban, Bakuban sorra kerülő európai kvótaszerző viadalon a legjobb kettő, míg a májusi, isztambuli világkvalifikáción három ötkarikás hely talál gazdára súlycsoportonként. A szövetség a februári, bukaresti Európa-bajnokságra utazó keretet várhatóan a jövő szerdától vasárnapig Zágrábban sorra kerülő nemzetközi rangsorverseny után, január közepén jelenti be.

A nemzetközi szövetség honlapján közzétett előnevezési lista szerint a horvátországi szezonnyitó viadalon a magyarok közül hat szabad- és 18 kötöttfogású, illetve 13 női birkózó lép majd szőnyegre.

Losonczi Dávid (kötöttfogás, 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) világbajnoki címe révén Magyarországnak már két kvótája van birkózásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik